邊隻電腦牌子既laptop最耐用?

253 回覆
7 Like 55 Dislike
apple一定係第一,要行windows bootcamp都仲穩定過其他pc
唔要apple asus都幾好
當年冇為意牌子聲譽 買左部4k定5k Samsung機 用左4年 除左舊電垃圾到要長期叉住 性能依然快 冇乜問題
轉咗mba之後返唔到轉頭 貪平結果咪又係要密密換
ASUS

Samsung HP都唔得
知唔知咩網放易高價
8年MacBook air冇壞過仲用緊,係唔夠ram
但係華碩維修真係好貴
5年前壞左部燒底板
換連埋check機費話要3k 貴過頭直接唔用laptop

依家呢部用左3年半電池老化舊電得返6成又過左保
早幾日打去問話換電要收2k
MBA用左8 年仲未死 想換都唔得
當自己係全部
咪on9囉
對上一部samsung 用左6年沒事
今次部華碩Zenbook Pro 9 一過保即出問題
屌佢老味
咪又係c記或者dcfever
我部 Lenovo 6 年,淨係壞咗個電池。依家插電,當座機用。
如果真係買, xps 13 vs thickpad T series 邊個好點?mackbook pro 2020高階版太貴不考慮
hp散熱幾差下。。。風扇好大聲
samsung 用咗6年都未壞,無藉口換機
我嘅意思係,反正樓主都買唔到,重提嚟做咩?
hp一年半玩完
手動正評你
macbook 第一代黑膠版壞到我懷疑人生
屌佢老味

7年,淋過雨 灑過太陽 跌過落地 ,性能上冇乜點差左,係殘到仆街咁姐
呢2年差左好多,死剩 Dell
入大學嗰陣平平地三千幾蚊買左部lenovo,曾經跌過幾次,跌到個角位凹都埋,但都仲用得。
用到而家就黎第十年都仲健在,最近因為開機真係好慢,換左ssd, 又可以再捱多幾年
呢部喺我唯一一部仲行緊win7嘅機,實在唔捨得換左佢,一日未壞一日都唔會換。
用window係mac 真係on9先會做
大把人行緊雙系統
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞