屎為有員工修改linux core code安裝後門

288 回覆
775 Like 8 Dislike
支那人例行公事地厚顏無恥回應
其實最應該嘅做法就係禁止中國人將啲code submit上去
所以點會信華為安全
根本就中國國企
資料安心送中
日裔當年係有做美軍,申請做敢死隊
估都估到一定會有人去做conduct , 中國人唔係白痴到以為唔會有人睇呀
中國一向都冇民企
連程式碼都寫好咗,華為電話應該一早已經implement左入core code
已編譯嘅core code, kernel, 冇人會搵得到囉。
啱啊,愈開放愈安全
屎為
痴撚線公司
哇 屌啦 好彩Linux班人醒醒定定
其實真係司馬昭之心路人皆知,係要煲大佢,等全世界杯葛佢
岩阿。
FG Engine(有牌) >>>>> FANG senior software engineer
末日國認為冇問題
呢個係治安
佢會一路跑步一路睇下面其實係部跑步機黎。
btw 佢手下其實都有人睇,其他人睇完,覺得ok佢先會再睇
黑警喺澳洲大學落廣告遭下架!
https://lih.kg/2016334

正因為linux係open source先咁快發現制止
如果係windows/macos比人加後門根本無人知

當然如果可以block all pull request from Chi-na就更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞