屎為有員工修改linux core code安裝後門

288 回覆
775 Like 8 Dislike
MS好大客源係Azure租linux cloud

所以咁撚落力搞open source同linux kernel, 改得好佢都有so
Idog
我意思係,人地用Linux 做server, 背後做左好多野,睇到好實
我地update packages ,kernel 之前都唔會睇commit log喇,唔好話我本人,我地間公司都唔會咁做,成間公司冇人睇得明
Apple用linux係好安全咁用,我地就係abuse
準備好打交未?
BSD都計落Linux?
仲以為科大屎為
死性、無得救
當然知open source優點
抽佢水之餘純粹想討論下「學術霸權」嘅問題
今日如果有人發現有問題
跟住委員會好似世衛咁放狗咬人你都唔好話幾好睇
想問咩事 無follow 開
好多傻鳩私怨大過全球利益,同中國人一樣
你又知我唔係拎linux來做server?

我打機經rpi做中繼server, 裝data隻nas係linux,返工套cluster/workstation都係行linux計數

你用ios device基本上wifi經既router/4G server都係行linux, 未計去到cloud server果d運算

你用緊個連登都係行緊linux架
Good luck if choose to believe the party
因為呢班都係 linux, open source hater
https://blog.csdn.net/qq_26744901/article/details/85245480

有個ANT design既developer改左舊年聖誕節d button會變特別版 + 會彈d奇怪野出來

跟住用ANT design果班engineer就屌到開花, 個developer已經一早走左人
你get唔到我講乜,第一個reply 係「用IOS驚西」
你之後回Apple cloud service 都係用Linux
我理解佢係想表達IOS secured過Linux
我理解你係想表達apple都係用Linux, 點會唔安全
我表達既係 Linux 安唔安全視乎 用家係邊個
d hater 根本唔會理個核心問題
1萬個Linux users, 但真係會花時間review kernel source code應該萬中無一
鍾意被極權控制既人點會想其他人有自由
當然用盡方法抹黑自由既重要性
同藍絲一樣
包括在美香港人 唔通又要重複40年代日本裔美國被送入集中營 然後之後起個紀念館話道歉 其實成個流程變咗SOP
Sorry quote 錯reply
如果你只係用apple既device + service, 的確係無用到linux kernel

但係只要你連去apple server中間有一件device係有用到linux kernel, 其實就有機會intercept到你d野
用library 個班人都有責任架喔,睇都唔睇就update新version
ooen source 既萬中無一都有機會有一
close source 既萬中無一就真係一都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞