[偽黃]沙田馬鞍山偷鞋賊 想扮黃洗底?

829 回覆
1330 Like 21 Dislike
都係果句啦,對方係想希望用黃呢個立場去求情
我唔會一口咬定佢係扮黃
但係佢意圖或企圖用黃呢個立場去甩身

我覺得無需要咬住樓主所講嘅「扮黃」,扮王同利用手足嘅信任同情心,都差無幾

喺佢哋嘅對話當中,嗰一刻問樓主係咪黃嘅用意係咩呢?除咗求情作用,應該冇人覺得佢係想同樓主傾吓光復香港之計
呢啲行為就唔關政見事
通常扮黃都係想洗底

下次記得影清楚啲
回左幾句,好似你咁講,佢兩個似係刻意放大樓主字眼,試圖轉focus,唔處理偷嘢嘅行為,當有巴絲打解釋左o係呢個situation下其實成立,但佢地就繼續玩膠,偷換概念,故意要提高“黃絲”嘅道德地位,及遍低“扮黃”嘅指正,想將其他合理疑點、論點一同拉低

我個人唔理佢係5毛、pr定假膠,但佢地呢種手法值得我地警惕
起碼我自己同我d 真黃嘅frd係咁
你頭先嗰個休班警例子都講得好清楚

不論佢係唔係警察都好,佢當時爆一句「自己人」就係想甩身

咁仲使乜去講究係扮定係真呢?
首先偷波鞋唔啱,攞去圖利又唔啱,俾人識穿左講黃博同情又唔啱
咪同販冰強一樣,因為着反光衣嘅人太多,所以我哋全部都打

喂大佬,着反光衣就要打?又話好專業嘅?
着反光衣又要打,着黑衫又要打,白衫都打藍衫!咁咩人唔使打呀?
將個焦點擺左係着反光衣人數太多
而並非警察濫捕濫打?
Cls偷完野好意思話自己黃 理撚得你勇唔勇武 偷得野就拉9條7頭啦 仲好意思講話自己黃真係好撚嘔心
二手男人鞋值錢架咩你話二手女人鞋都仲理解到
咩扮唔扮黃 討論埋啲柒野 哂鳩氣啦
真係手足既點會偷野阿?
記唔記得71入左立法會既手足都會放低錢先拎汽水

總之偷野就唔啱 話撚知你乜色
條柒頭個acc @kennyyyyyy_
真黄都唔可以偷野啦on9 理9 你偽定真
黃佢老母
係真黃起碼偷之前睇下
落手果個黃定藍先都仲有得兜下
做賊斷到正講咩大義
樓主好醒記得serial no
btw 我無值錢鞋 不過都唔會放屋企出面
偷鞋賊擺明勁藍啦,咩煲底之約擺明寸
吓 應該係假架啦 要偷鞋返嚟賣幾百幾百咁
邊捨得買2萬蚊嘅袋
對家自稱黃又唔做
藍又唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞