以Main Con嚟講邊間好D?

346 回覆
4 Like 44 Dislike
放心,有sub con 執屎
新輝都分2team 又點睇呢?
點揀到間冇咁西既fit out contractor
唔係
想做fitting out 咁解
做緊main con
FIT-OUT係咪好忙成日OT?
準備去做FIT-OUT QS
我小薯黎
邊輪到我
諗緊會唔會做fitting out 冇building project咁多野跟
你多唔多ot
禮頓啦
外資多鬼佬最正規真心學到野
In完新世界,written Test+Hr interview+group discussion,搞左三四個鐘,真係咩Q都問佢問曬,有technical同例嘅問題。

一年至兩年 off site training 同新輝差不多,12個月糧,無雙糧,不過Hr姐姐話以往bonus都有13-14個月,其他福利唔記得問

唔知有冇offer,對手都好強

offer god
一起in嘅巴打勿相認,到時公司見。
我嘅理解係商鋪,家居裝修,唔係十仔喎
定係我誤解左係大部分fit out都係十仔黎
其實新世界同新輝係咪差唔多
我覺得佢個營運模式直情會跟新輝
有無師兄做恒基既裕民建築,有朋友係入邊做,話做到等退休都得
唔知佢係咪成日炒人啫,間公司2012年先創立,我見好少人講佢
多謝指點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞