以Main Con嚟講邊間好D?

346 回覆
4 Like 44 Dislike
減人工入?
share咩呀淨係衣個post都知佢吹水啦
一時就上年完scheme 26考ice, 幾個cm後就今年30搵近100k

我就當佢打錯歲數,今年三十,我真係好想知會有邊間肯出近100k請個c+1嘅人,就當佢c+4都一樣
先唔好講名都上唔到,100k rse, rge都請到啦,唔好玩啦

仲要睇佢exp bg, 搞claims, vo, 分判落標,玩nec, 講到好amazing咁,咪玩啦我敢講90%嘅二判AE都係做緊衣啲

真心唔明喺一個前途post鳩噏係咩心態,人地都係迷茫先開post問
呢行唔會有好做
想搭單問埋 Civil grad E main con 點排
白痴同法國佬係兩間喎
亂鳩咁擺算唔算design?
完全唔洗考慮做唔做到
Engine 同IT嘅post特別多呢啲FF毒撚
行文之間會有種白卡嘅感覺
通常打一大篇文都冇emoji
以前都係tg啲engine谷見過呢種人

隔住個mon講到似層層 成功人事咁
識好多好深嘅野(但實際上九唔搭八)
現實出到黎係個肥仔油頭毒撚有語言障礙
做新輝都要跳返出黎難分真與假
HH 邊有得輸
[member]其實design既野 BS黎講 照道理FYP睇code design 就識?同埋consultant 有機會一個人做幾個project 又ot 是但有兩份做得岩都偷笑 利申做過consultant intern 見人辛苦到攤係到 做既野同FYP一樣 甚至覺得FYP仲仔細過出去做 都做過contractor intern 感覺實在好多 同真係知運作上黎係點樣[member]

咁你即係prefer邊邊
多謝你既激勵啊巴打!
有 SHK 照住,夠做到退休
你一係就未入行一係就啱啱入行做新輝 做多幾年就會睇到同同期嘅差距
入左新輝仲邊會走
除非高薪掘角
呢啲講際遇既啫 你有本事 緊係可以升到火箭咁 正正常常 講真career path 唔會差太遠 再加上你機會與風險係並存 你轉黎轉去就預左其他公司唔會好似新輝咁穩定 唔會咁易炒人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞