追擊Ig shop ( miffi.i ) 聲稱黃店但幫襯藍店態度又閪、衛生差、無牌經營、不合理收費兼蛋糕劣質

402 回覆
123 Like 8 Dislike
一齊炸
去見工咪知係咪佢囉咁嘅閪女人都俾佢開到鋪去見工係咪都要加咗錢先見得
知道自己個名臭
個所謂店主背稿背得好辛苦咁
其實唔明白價錢貴有咩好屌,
你話貨不對版就話抵屌姐

全香港又唔係得一間蛋糕鋪,
除非佢一開始講左價但反口,如果唔係,你覺得唔值咪幫襯其他鋪囉
如果係一般嘅情況下,我會認同巴打你嘅睇法
例如有一間蛋糕鋪,佢賣一個普通嘅海綿蛋糕,賣$1000。我都係覺得,而家又唔係迫你買,人哋標價$1000都唔關我事。同埋店鋪有權自由定價,佢冇錯屌嚟做咩
但係佢用連豬/連狗嚟做商業用途,仲要只係print出嚟就收人$8X
我當佢成本$10一張,佢都賺$7X,完全係消費梗場運動。我覺得唔合理先至屌
加得呢啲牌嘅都唔會係藍絲掛,加得嘅應該係都黃絲,咁樣賺黃絲錢?仲算係同路人?講梗唔係賺一般利潤,直頭係暴利。
就係咁我先唔確定,間鋪係咪真係個閪女人。暫時只有一位巴打話親口見過,同埋啲蛋糕似樣
可能要靠住喺個邊嘅人,幫幫手得閒行過留意吓
錢字當頭邊有分黃藍 分分鐘佢可能覺得得黃絲仲好厄
其實係咪呢間野請左miffi.i店主
所以又有人見到佢 啲字跡又一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞