追擊Ig shop ( miffi.i ) 聲稱黃店但幫襯藍店態度又閪、衛生差、無牌經營、不合理收費兼蛋糕劣質

402 回覆
123 Like 8 Dislike
推啦

開個新post update返d 新鋪資料好似好d
佢似係del咗miff呢個Ac
但近排發現呢間葵廣新店好似佢賣啲嘢好撚似咁,疑似東山再起

開新po改過好啲嘅名再推啦
依間野真心態度差 問佢野奉旨十問九唔應
偽唔偽黃唔知
但我唔會再搵佢買蛋糕
寧願食番又好味但貴左啲嘅Jenjen bake
真心唔想貼錢買難受

舊ig改左名
開新po連埋新舖名講?
睇下有冇人幫手,因為我要後日先得閒
push
呢間店既Ig ac 係咪冇左喇?
定改左名咋?
聽講佢葵廣間店仲大排長龍
葵廣間店係咪真係佢架
Fc 左先好啲啵
屈錯人地葵廣店主咪好無奈囉
上面有人爆料講
不過星球蛋糕個賣相真係好似
如果真係佢就要追擊下啦
啱呀 個蜂蜜蛋糕同oreo蛋糕基本上係一模一樣 除非佢係抄miff啦
佢宜家有門市仲點加人遲到錢
蜂蜜蛋糕係咪呢舊
今日見到一間平時follow開嘅ig shop出幾個story 鬧一個新店抄佢地
真係有D睇唔過眼 先開名講
佢地shop成日比人攻擊 又比人話抄襲 偽黃
啲鬧人嘅comment 唔 del 仲要擺係精選到獻世 驚死人唔知佢地成日比人鬧
大佬 我都係想買野姐 見係shop D野幾靚 都幾鐘意 點知最近一入去睇 一大堆惡意comment 互鬧cap圖
係人睇見都唔想再買野la

講返今日佢地story鬧人新店抄佢地
出哂cap圖又tag人地
大佬 人地得幾樣貨 又係你賣嘅貨
Ig排版 # 黎黎去去都差唔多架la
真係第一次聽人話 #都可以抄
你似係靠住多人少少follower 就蝦人間新店抄你地
人地開店都唔夠兩日就比你鬧 抄你 冇heart 又冇誠意 我見係你地冇heart D好喎
人地caption打咁多野落去 講得好detail
你地每個post得個幾隻字 仲話背後有個強大marketing團隊 多過十個人?用心製作每一個post? 真係好笑

我見人地就算同你地撞product 每個post佢地同你地好唔同 唔係一段短caption比哂所有post用
完全睇到邊個有heart D

今日見間新店回應 前後都有道歉 聲明冇抄襲
我之後都DM左佢地 覺得佢地其實都好有禮貌
反而之前DM你地 仲比你地不讀過

我就唔提受害者係邊間la 呢間店係藍係黃 大家睇下
人地開店唔夠兩日就鬧到咁 人地質素好你地多多聲
作為一間ig shop 好心你比下heart做 先好開post鬧人la
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞