(長文) 從波蘭的Milicja到香港的毅進仔,香港人在警察國家中該如何自處

293 回覆
293 Like 0 Dislike
有好多人唔知1989年6月4號波蘭人就係睇住中共屠殺去大選, 係引發蘇東波既標誌性事件

香港係64既角色大家都知, 其實不知不覺促成左結束第一次冷戰
借天主教會和中央情報局的資金和武器繼續為自由而戰。歐洲各地的工會不時走私裝備援助波蘭的地下組織.

美國到底可以比幾多支持 香港係關鍵

香港抗爭者裝備要升級
無外國支援 係好困難
Ageee
好文
好文幫推
反對。所有黑警港共官員應按其罪行而監禁;或取消港籍,放逐大湾区終生不得入香港境。

死太便宜呢班人
國際社會唔係咁睇
公平審訊有助建立新政府合法性
其實納粹同東德秘密警察都好多人道罪行, 好多最後都無事, 因為涉及太多人同佢地會用返公平社會既法治制度去defense自己

呢班仆街到死都係唔會認錯, 我去過東德問當地人呢班人結果係點, 結果係全部集體唔出聲, 你又告佢唔入
push
所以套用返香港, 你假設真係全面攞到權,
你第一步係老蔣式戒嚴
定全面修定不合理法例,確保人道罪犯權力
你咁講完 然後話唔洗答 係陷對方於不義喎
不如咁講啦 唔好講到我一個人或者我哋幾百幾千人可以救到香港 禁易救到就唔洗97到依家香港每況愈下
舊年到依家好多人仲堅持緊 係呀警暴我地冇佢符 林鄭無賴我地都無佢符
個個都好frustrated嫁啦 未唯有意志再堅定啲 盡做囉
禁悔氣都冇用 加油啦
波蘭都係有靠CIA提供武器
班和班非真係要認真諗吓,有武器係咪真係要完全唔接受。
同時要喺海外成立武裝組織,同外國政府傾數。
有武器完全唔接受嘅意思係講緊 和理非唔接受武裝革命抑或唔接受海外資金界入?

觀乎香港人連罷工都得8.5 一日噤大把
武裝革命真係好遙遠嘅事
雖然大家都想贏 但肯豁出去嘅真係少數

呢一刻或者我哋要諗香港人限定嘅光復方法
Push
好文必須推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞