點解「跟芬尼學英語」上到位?

243 回覆
9 Like 80 Dislike
講我有冇用腦分析到底人地真係教緊學冇用架係講普羅大眾先有用而已內容係重要過動機,因為可以由任何人自由演繹P牌打手
係度自以為是,懶係眾人皆醉我獨醒咁
依種咁嘅井底之蛙網上就兇狠
去到現實其實乜野都唔係
你愈理佢反而佢愈high
明眼人一睇就知樓主係負智商,無端端開埋啲狗屎垃圾post ,唔抵得人地上到位。講到尾樓主咪又係井底之蛙,並唔係我懶係眾人皆醉我獨醒,而係樓主眾人皆醒佢獨醉呀 ,垃圾明唔明呀。
明顯係講緊條傻鳩,你咩事
我一直都表演克制,但你做不斷講曬粗口人身攻擊,起一起底先知原來你係dse雞, 又叫我好好思考,又話我呢啲「行外人」唔明,其實我諗你畢業時我已經做咗好耐GM。。 你嘅嘴臉冇同事、學生、家長頂得順㗎啦
一入嚟就狂鬧人,俾咗幾多學費呀
收皮啦你自己選擇性作答
叫你講有乜野問題一直講唔出
你反而應該反省下你咁嘅人格,應該無學校會請
TA都未必有得你做呀傻仔
仲FF自己做好耐GM
笑撚死人咩
你無野嘛?真係不知天高地厚
盲左?你依句試下同日校老師講
你interview咁講囉試下
比人屌到你上天花板呀傻仔
我上面都答咗你 舉一個兩個例子只係會畀人話我放大 同埋重點唔係抽一兩個錯而係有冇說服力去教人 同樣地我工作證你都會話我係問人借 我唔知你點解一入嚟就好似隻癲狗咁吠 你覺得係就係啦小朋友
好多人網上講嘅嘢現實唔會講
好似你咁囉
網上扮哂專家批判
現實就鵪鶉
點呀未來GM
我見你留言話2016dse,即係一係未讀pgde,一係bed但未做實習抑或你以前成績太廢要補考中學生考試搵工?

唔通我有教席做緊又要同你小朋友交待
你等到畢業有GM教席先再上黎扮專家都未遲架
不用再推這帖,讓更重要的時事帖浮面。 持續爭論令人疲乏,本人嘅立場同看法已經在上面的留言表達清楚。最後我憑良心奉勸大家一句:學任何外語只要有最基本文法和生字, 就請只係大量接觸和模仿qualified native & near-native speaking teachers。
真係哪來的自信
自己又唔係乜野新鮮蘿蔔皮,係度扮專家批判
教育界啲人做成點你又咁有睇法
真係急不及待等你做GM加入教育界改革呀
明架喇dse小朋友,AT都係教席但唔好咁多幻想,接受自己IQ EQ的限制
題外話,近年GM除左通識同選修科根本唔難搵
你鍾意啦你夠幻想自己若干年後係GM
繼續活係自己世界都好嘅
面對現對你黎講太痛苦
如果好似你依種人就算係好境嘅英文都唔駛旨意搵到
如果AT都有35k咁都唔差嘅
你就,畢到業先再講啦,唔好咁快就妄想GM
OK,你自己繼續幻想,但繼續互鬧冇意思,同埋真係唔明點解要神化GM,我很久之前pgde多數人grad前都有offer…
你2016dse,今年當你冇pgde grad有教席都要低兩pt.,何來35k?
無人神化GM,亦都無需要
宜家只係普通入職已經係
好似係你自己幻想自己干若年後做左好耐GM唳喎小朋友
唔需要jump to conclusion
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞