Polyu taught master 2020 (2)

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
1001咗又唔開
Ching 咩科
即係?
[/member] 有offer比過我,但我冇選擇到。重有報construction and real estate 同project management,重等緊offer [/member]
出哂offer你問過department?我3月報,個system 重顯示being consideration wo
如閣下已報讀FCE PM 或CLDR 又未交留位費
回頭是岸呀
又貴,又垃圾,又無人認
依家先黎報係咪完了吧如無意外
1. 你當10科入邊得1,2科係有少少用, 其他都係hea教
2. Hea 教科有d連handout/ notes 都無, 上堂鳩up 幾個keywords 遊花園, 做功課/ 學嘢都係靠自己睇書/ google
3. 就算有ppt, 都係用返教undergrad year 1,2 啲ppt. 教基本嘢.
4. 10科有2科係做project, 全學期淨係見到呀sir 2次, 就係briefing 同present. 話就話中間可以再討論, 但都係遊花園. 2科夾埋成3皮嘢去做project )
5. 正當你以為係學店, 輕鬆交學費攞cert, 又唔係喎. 科科都4,5千字essay 再加考試. 當你一個sem 3科, sem 尾都幾辛苦. 真正比錢買難受.
6. 無學會考牌認個course. 認都係得啲基本嘢.

見你對arb 有啲興趣, 不如比多少少去shitty 讀LLM.
識人讀, 起碼每堂一大疊handout, 你唔睇都覺得值.
title 又威, CIArb 又認

利申唔係呢個major
只係elective take 過2科, 識唔少同學都係一致口風.
想問下bse個Msc同MEng除左pt同ft外仲有咩分別?
無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞