Polyu taught master 2020 (2)

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
之後都想報 real estate and construction
但係其實讀完之後 係咪可以行survey 條路

我undergrad 係civil
Application being considered
其實有program leaflet,可以睇到要讀咩科,你話讀完想做surveyor就應該難d
有老友 chartered engineer, 移民過左澳洲做電工,佢話果邊技術人員好缺, 佢本身都係 C0H0 LP
未報呀 打算下年報 但係仲諗緊讀邊科
real estate/civil eng/project management 都有興趣
唔知讀邊科好
澳洲同香港電力系統掣式一樣?
無一個地方嘅電力系統係同另一個地方完全一樣,就算香港都唔係完全抄足英國,不過電學原理同電氣相關嘅硬技術係全世界通行,做 system design 當然要跟足當地法例法規,但硬件 T&C O&M 嘅技術其實全世界都好相似,正如你喺香港打隻 Schneider 掣,你去到日本唔應該唔識打隻三菱掣
Health Informatics
我都冇IT底 啱啱收到offer
師兄degree GPA係咪好高 定working experience係related
GPA唔算高啦
做緊份工係related 不過佢真係睇呢樣咩?
好多人都話俾錢就收 可能我4月尾先報 好遲報 所以依家連reject定accept都未update
你地有冇fellowship既interview啊
想問下唔係科科都要interview嘛?
Reject 左bse offer 係咪好撚on9
因為無錢比留位費
借到都過左deadline
有無人有medical physics offer
幾時有架?
有無interview 呀
無interview喎 4月尾申請 5月中就有offer
Civil 今年終於畢業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞