其實廣東道d名店sales 一個月搵幾多?

392 回覆
39 Like 5 Dislike
唔好問我

我諗我識個個人信 ,如果有日我好似我識個個人咁有錢,
睇曬你reply後,我唔會買Hermes

買袋係為過程,個袋係bonus
但佢地即使知,都係會買
簡直係神蹟。。。。
真係勁果批 而家都仲係好夠數
客底夠 照收錢轉郵寄
大把大陸人仲會同佢地買嘢

無客底果班就應該被人炒曬架啦
點解呀?

我身邊好多同學死去social 都係想去build connection ,你唔使好似我同學咁,成大堆人行過黎搵你social
窮撚真係理解唔到
我有問過呀,問完我都唔明
不過唔知佢有無男朋友呢?
如果有佢會唔會搵人打9我呀
識人個fd以前做名店,搵得多使得仲多,5-6萬人工月月清冇錢儲月光族,聰明嘅就買到層樓嘅
其實我本人真係無乜話題

試過有個客係中環某餐廳搞生日飯

幾十支champagne 擺左幾圍

全部人我都唔識,佢編我坐佢隔離

之後食飲到12點我醉醉地話走先

佢之後唔知做咩block左我

所以其實難服侍
Sales 堅係好搵 不過我最唔鍾意返shift + 企成日
邊係
男人/大陸人先會咁爽手
香港女人興無野做行入去睇下有咩新款
比人sell兩sell有說服力就大啲機會買

不過前提都係岩,sell得郁既人本身都心思思想買野
不過對住大陸人真係唔使技巧
擺響佢地面前就買咁滯
所以寵壞左班sales
轉郵寄
唔知有幾多肯比稅呢
通常有排隊表,無得拗。。。當然啦,都會有sales搶客
同大學正教授差唔多
之前有試過去埋澳門食飯,隊到我嘔
買得依d 貴野 唔會閒個些少錢下話
比完稅仲貴過上面買喎
comission 其實大概係幾多%?
不過又咁講,

賺得呢個錢, 就要受返一樣氣...

唔係個個都大豪客買完就鬆人...

有d 煩膠轉個頭返黎又話個袋有問題又話點解呢度花果度爛 (但十成九係自己整爛),

厚面皮d 既用過都返黎話未用過要換款, 仲要大大聲講好似係你問題咁

聽過有客買左十幾萬既首飾, 然後鬧個sales 點解要收佢$0.5膠袋費鬧左半個鐘...

屋企人以前做過柏麗sales, 好境同淡季人工爭一倍有多

補充一句: 雖然買十幾廿蚊貨既sales 一樣會遇到以上既西客, 所以結論都係luxury product 既sales 份糧well compensate 過賣平野既sales
細牌都係萬幾咋
Kate spade 果d
有fd 做dior...個個月搵最少 4萬.
佢話已經係hea做.
你賣粉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞