其實廣東道d名店sales 一個月搵幾多?

392 回覆
39 Like 5 Dislike
唔係敏感啦純粹解答
係因為有人試過阿姐覺得佢生得會影響鋪面調咗佢入倉
個個中學生涯都學過啦
邊類先?時裝、鐘錶、珠寶、化妝品?
講到閒閒地都十萬八萬一個月,吹大左喎
所以有時我寧願比代購賺都好過同啲sales周旋,真係無咩心機同佢地交流,有就賣俾我冇就收皮咪咁多嘢講下下都俾extra錢佢哋賺忠誠度,我咪好唔得閒?
有靚女朋友做,當年一入職已經3萬幾
後來5萬+
識左有錢仔就無做了

跟本接觸有錢人個機會仲高過空姐
但無人吹奏
靚女做乜都大賺
莎莎班呀嬸都五六萬啦
係入面做過part time 聽佢地講
真係落到鋪完全唔洗sell 誇張過名店sales d水貨佬自己瘋狂搶
保安黎架要咁上下經驗先做得
名店係由你開門果下已經做緊service
睇到我好撚迷失
個個吹到輕輕鬆鬆8,9萬 幾多年前先
我做左幾年頂盡出3萬中咋
呢行真心難生存 好多做唔夠一年就走人
規矩又多又大壓力 做錯少少事成間鋪d 人都知周圍唱
呀姐一唔中意你玩完 有d 私底下送野比呀姐請食飯
要好識social擦鞋埋堆古惑先襟撈
你睇人好 人睇你好
名店Sales Turnover rate高實有原因既
有啲香港 sales 會有客人帶埋佢地去意大利買嘢。
Turnover rate高 好多都係跟獵頭走 班獵頭係果堆人搵佢地係咁轉brand 但佢地每轉一次又真係會高左人工

做開一線品牌 好難會無啦啦轉行
無補充
因為有堆牌子人分客個level

高果啲 個brand會邀請佢地去睇fashion show
邊個staff跟開高rank果個客 而個客又想去 公司人請埋個staff去 個客係果邊有買野都會照有佣收
有班人就聽人吹,愈吹愈大

btw,十萬八萬係有的,不過應該係賣珠錶個d

服裝就無乜可能囉
有時有incentive都有機會有一兩個月有5 6萬掛

如果齋講1個月。。。咁我都試過十萬八萬一個月
係,top tier 既客,deal好左過去會課重金既,咪去Paris Rome 個到睇show
好似好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞