其實廣東道d名店sales 一個月搵幾多?

392 回覆
39 Like 5 Dislike
但絕對唔係無技術可言
的確係有好多大陸人去幫襯
難道有錢唔搵?
賺班大陸人d錢唔係仲痛快?
更何況好多呢行既都仲要係手足
咁都要屌,真係幾搞笑
H 真係人間奇蹟,咁快封頂,明明佢就最靠sales

啫係做採購相關工作?介唔介意分享一下點解要quit sales, 明明sales 好搵咁多,同埋你愈做得耐個優勢就愈好
仲有香港大部分有錢既都藍
點入行
巴打 男定女先
有個幾靚女既朋友
做化妝品免税店,
聽佢講搵7,8萬好平常
買個birkin / kelly 買到乞咁
真係
有d sales 串到話配貨一定要傢俬/生活用品
d on9 大陸人買地球儀
咁我又唔知佢大唔大粒
次次見佢thankful完就實去旅行豪洗
邊有咁少
但kate spade連名店車邊都掂唔到
好做過aa狗
唔係講笑 以前做sales都有4萬一個月,果陣尾水
上面啲人講到有錢人就唔mind
但事實上我識大把有錢人睬你都傻
最重要唔係個個都大劉咁豪
大部分有錢佬買一個比老婆都阿支阿左
我識既人啲birkins都係老公以前響外國買
一定唔會肯比多幾十萬配貨為買個色
manager個bonus仲要好似幾勁
坐正manager正常唔止4x k
我以前返個度manager都差唔多70
做sogo thankful辛苦錢
12年左右旺市做錶行個班就真係easy money
又高人工又冇名店咁多規矩
真 佢個個月攞份糧買媽咪麵對家 以家一層自住一層收租啦
一定啦
見啲sales反而學人著到成身名牌
shop man係高底薪但少佣 睇嘅野多
睇你諗錢定前途
始終sales最多都係senior
shop man就仲有得再向上爬 管人嘅技能累積咗就算市差都冇咁難轉工
廣東道lv一個月既target係兩億
咁你話有幾好揾
我家姐係嗰到做...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞