其實廣東道d名店sales 一個月搵幾多?

392 回覆
39 Like 5 Dislike
以前好搵應該起碼3 至 4年前

真係要睇下咩brand
因為會有唔同既公私佣比例

我做左6年luxury retail頭2 3年都還好
20至5x k都試過
之後去左office 做
聽返呢排d sales慘過隻狗

3層海港城大鋪,一日得10萬
可以答你排隊係假的,本簿呃9人架
點入行
呢個唔知,因為知人去歐洲買唔使配貨,但要預約,至於排隊似就係高級板扭蛋
依家應該全部咬老底
所以個時蠢咗,時薪都應該狗衝
其實好多名牌以前質數有保證,依家好多差咗
聽做開名牌sales講
歐洲如果你玩深入d or 做熟客拎靚野
都要配貨,不過配少香港個d好多

同埋有幾間外國大鋪有set好每日放幾多個垃圾色birkin/kelly/constance without 配貨

令人地一直有個錯覺係會有奇蹟
好似預約係得總店Faubourg先要,不過都唔代表會有bkc
咁之前係好好多既
而家真係不了,特別係九龍區
係,佢地窮到pk
我仲以為歐洲人無亞洲人咁注重名牌所以唔使配,條友仲好開心,咁我唔話個真相比佢聽啦,後正佢咁鍾意隻色,但橙色唔算垃圾色掛,佢買完之後仲係咁教人,原來唔係真相黎

武肺依家應該唔使配貨掛
無架,佢地銷售手法好勁,唧牙膏咁唧,而家都仲配緊
係的確會有唔使配貨,就係個d每日施捨出去既貨囉

日本都有呢種玩法,d色仲靚d,不過原價仲貴過香港
因為D人以為唔使配貨所以仲9衝咗?所以仲可以施捨到?
完全係乞貨
有無training 教點sell,想學呀
Hermes 間直人間奇蹟
d人個個衝去排同問
有d就會放低小小錢買下野搏機會

成件事製造左hermes既神秘感同身份象徵

如果係次次唔使配就有,咁d有錢佬配貨黎做咩

如果有一日H唔配就有,班有錢佬就會唔配,h就可以收皮
好似乞衣咁乞
入黎又暗示搵袋,又唔敢明正言順問,又要扮中意個品牌

好柒
香港個價咁癲咩
又唔係扮,我識個個真心鍾意,佢當佢藝術品咁樣
好q多攻略,但買個袋啫,當d sales神咁拜
以家先知Hermes 之前咁既時勢仲有得拎d袋施捨
賺左差唔多廿年月入20-80k
樓都買幾層啦
食幾個月老底有幾驚
但有好多後生做左幾年既唔嗲唔吊企左係到
浸濕左個頭,走又唔係
我fd返sogo Thankful連埋出花紅過十萬都有
識人返mocler 高峰時期最勁9萬一個月
識儲錢嗰班都唔愁既, 後生無乜負擔

好多係搵得黎洗得去, 去旅行, 做facial, 買名牌, 搵幾萬銀都可以爭十幾廿萬卡數keep住找
最旺果幾年做果啲好多都上左岸喇 依家都係鳩hea過日晨 舊時識班係英皇太子賣錶果班個個係咁炒錶都賺到傻
近排有無落過去問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞