金正恩驚傳變植物人!日媒爆8分鐘手術失敗內幕

555 回覆
1322 Like 15 Dislike

主要問題係中國接受訓練醫生到,一定係臥底,好擔心佢條命仔

幫推「資訊戰」 有個痴線佬準備好晒中宣部旗下Youtuber嘅report
https://lih.kg/1957525
但無錯
認真 古巴呢啲窮鬼屎坑國會有似樣嘅醫療咩
醫生無經驗好大鑊
其實英美加澳紐同西歐醫生過到去都可能三十秒做好個手術
會就唔會緊張到手徵啦。
等同叫你幫上帝做手術,係會緊張架嘛
醫唔好就要整死佢

個醫生要活命無第三選擇
且沒有為像金正恩這麼胖的人動過手術
應該聽日就會知生死 好緊張
肥仔個姑姐:計画通り
有依句有d假 北韓人邊講得出口
等睇南北韓統一
但相信統一之後,社會融合既問題會更加多
包括政府點樣處理兩地文化差異極大、對立既階級同價值觀,最想睇政府點建立共同既民族身份認同
尤其文化方面,脫北者容易受到歧視,成日俾南泡菜人當間諜、接受完南韓適應教育之後由佢自生自滅

要完成呢次 nation-building 唔知需要用幾耐時間
始終普遍既北韓民眾好多都冇接觸高外面既世界
到時肯定接受唔到新世界帶來既衝擊
旁聽嘅銀髮手足
https://lih.kg/avPuMkV
邊關肥唔肥事吖講真
幫金仔做手術一定會驚到手震
手術出事俾高射炮處決架
驚佢死唔去姐
古巴是世界最高醫病比率國家之一,每1,000中就有6.7位醫生,遠高於日本、新加坡、美國、韓國等經濟更為發達的國家。

由於實施全民免費醫療制度,古巴的國民健康狀況來到發達國家的水平:2013年的平均預期壽命是79.2歲,新生兒死亡率只有6‰。

認真,不如google左先講
真心無聽過人間奇聞
無處理肥胖病人嘅經驗真係好輸蝕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞