法官讚揚斬人被告表現出高尚情操

938 回覆
136 Like 3120 Dislike
有又點,黑警濫捕濫告,結果唔岩心水又用政府錢上訴
係唔係潮文黎?😦
官: 陳同佳為替天行道而甘願犯下殺人罪, 品格高尚非常偉大

btw,好撚柒嬲!!

邊撚個話法治未死仲衰過天真嬌
屌佢老母
其實真係冇辦法追究呢啲唔合理野?
狗尻拉人冇責任?
官亂判冇責任?
各位唔需要咁失望
一直以黎香港人都知道共產黨的本性
唔會信共產黨一套
而共產黨都心知肚明香港人唔信仼自己
所以先會比香港人假希望
例如立法會 法院 廉政公署

呢啲機構有時又真係可以制衡下共產黨
例如拖延國歌法立法
廉署拉保皇黨種票
法院判政府敗訴

就係因為咁
先有班中產同左膠抱持住假希望去拖抗爭者後腿

大家都知有班法官係咁離地咁藍
只係今次講到出口 大家先咁意外
不過將來有更多手足上庭
一定就會有更多難聽說話出自法官把口
大家的希望從來唔係法庭上
所以大家都無須失望太多
各位唔需要咁失望
一直以黎香港人都知道共產黨的本性
唔會信共產黨一套
而共產黨都心知肚明香港人唔信仼自己
所以先會比香港人假希望
例如立法會 法院 廉政公署

呢啲機構有時又真係可以制衡下共產黨
例如拖延國歌法立法
廉署拉保皇黨種票
法院判政府敗訴

就係因為咁
先有班中產同左膠抱持住假希望去拖抗爭者後腿

大家都知有班法官係咁離地咁藍
只係今次講到出口 大家先咁意外
不過將來有更多手足上庭
一定就會有更多難聽說話出自法官把口
大家的希望從來唔係法庭上
所以大家都無須失望太多
PUSH
如果今次被中國做到世界一哥,人類將起碼倒退230年
https://lih.kg/1987202
隨身帶刀

有目標斬人

潛逃返支那

跟著自首

高尚情操

不如翻譯咁多案件黃同藍既對比,比全世界知
法庭一定岩架咩 點解唔屌得
CLS
斬3個人只係去區域法院最高得7年刑期, 佢仲要判得6年
再扣減刑期去到45個月, 4年都唔夠, 扣埋假期即係3年之後又出黎斬人
Judgement 本身就係英文
source?
中共殺勁多人未又話自己係正義之師

紅底法官郭偉健都係跟返支那個套

狗官郭偉健判莫嘉濤等10義士入獄
2018年6月1日

前年魚蛋革命中11名示威者向警員掟磚及毀壞警車,被控觸犯暴動、襲警、刑事毀壞等罪,10人暴動罪名成立。案件原涉11名被告,依次為莫嘉濤、李倩怡、鍾志華、何錦森、霍廷昊、陳和祥、鄧敬宗、李卓軒、林永旺、葉梓豐及吳挺愷(19歲至73歲),其中女被告李倩怡潛逃台灣被通緝。

首被告19歲的莫嘉濤被控兩項暴動、一項襲警及一項刑毀罪成,判監4年3個月。31歲第3被告鍾志華及39歲第4被告何錦森,暴動罪成,同判監45個月。25歲第5被告霍廷昊及第9被告林永旺,暴動罪成,同樣判監44個月。73歲第6被告陳和祥,暴動罪成,判監41個月。30歲第7被告鄧敬宗,暴動罪成,判監42個月。21歲第8被告李卓軒,暴動罪成,判監33個月。26歲第11被告吳挺愷,暴動罪成,判監28個月。

19歲第10被告葉梓豐,暴動罪成,羈留教導所18至24個月,如表現良好獲釋後,亦要再接受由懲教署為期1年的監管。
夠藍就可以斬人,仲獲得高尚情操既讚許
無錯, 法治要立法丶執法同司法三方面都正常運作
依家三方面都收哂/半收皮
姑息監屍暴力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞