法官讚揚斬人被告表現出高尚情操

938 回覆
136 Like 3120 Dislike
斬人都有高尚情操?
咁反修例 為自由既就唔高尚? 唔合理?
藍絲就合理 黃絲就暴徒
黑警=狗
法官=有讀書嘅狗
大家唔好再叫法官 侮辱左法治
究竟做乜鳩 呢個世界
所以要將佢兩個判決都攞黎做Twitter文宣,要明顯睇得出呢隻畜牲嘅判決唔係基於案情嚴重性而係基於個人觀感
今晚上 Twitter ,直接同外國政要講『高尚情操』先。

份判詞咁精彩,應該要向海外宣告,所謂公平公正既司法制度,應該向香港學習。

我要多啲人幫手,等美國直接中止香港關係法。
屌佢老母,咁撚樣都唔係謀殺?
屌你老味
丁蟹上身咁款
滿口歪理
this is crazy
有冇新聞source,就咁cap一個回覆唔夠好。
呢個紅官係咪癡線?兇手斬人,受害者危殆喎,讚佢情操高尚??太瘋狂!
Tweet爆佢!
暴動罪係英國上世紀拎嚟對付中國共產黨
啲刑期五年起跳

罰咩係睇起訴落咩罪

郭官又謂法庭不會加入政治辯論,更不會評定政治的對錯,因上述皆非法庭職能。對於有辯方大狀要求法庭考慮暴亂發生的背景,包括支持無牌小販、中港矛盾、雨傘運動期間警方濫權、貧富懸殊、高樓價,又指事件是對政府施政失效的政治抗議,與無目的之示威有分別,郭官質疑此說等同走後門。

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20180531/58259683

今日的我打倒昨日的我,今次又有得求情喇,做法官做到咁唔撚去死
法律界堆deadbody出聲未
推上TWITTER香港有法官支持殺人
紅官等天收
Push
有日如果有人斬撚開呢個法官十碌,我估佢都係懷住高尚情操劈
法官在宣讀判詞的一個半小時內,未有片言隻字斥責行兇的被告,反而花上三分之一時間狂轟社運活動,聲言將被告的行為歸咎社運實屬合理,又讚揚被告願意接受懲罰,情操高崇,更謂「這情操在一些接受高等教育的知識分子及專業人士身上都沒有」。郭官又指社運影響被告生計,剝奪他的工作權、生活權及生存權,形容他是運動中一名「奄奄一息、滿身鮮血的受害者」。
屌你擺撚到明人治

唔上訴唔撚得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞