法官讚揚斬人被告表現出高尚情操

938 回覆
136 Like 3120 Dislike
狗官
乜撚嘢呀
條友睇到有人貼野唔係第1日啦, 犯案嗰日見到又有手足貼野返屋企拎刀
咁都叫冇預謀

著左草去支那, 黑警打電話搵佢老母, 佢老母再通風報信先返黎自首
佢都知係支那實俾公安捉到,隨時俾人打一身,仲慘過香港捉到
先返黎香港自首

哇屌你老母,高尚情操

斬3個人只係去區域法院最高得7年刑期, 佢仲要判得6年
再扣減刑期去到45個月, 4年都唔夠, 扣埋假期即係3年之後又出黎斬人
有冇人覺得有小小似江sir
on9
聲言將被告的行為歸咎社運實屬合理,又讚揚被告願意接受懲罰,情操高崇,更謂「這情操在一些接受高等教育的知識分子及專業人士身上都沒有」。郭官又指社運影響被告生計,剝奪他的工作權、生活權及生存權,形容他是運動中一名「奄奄一息、滿身鮮血的受害者」。
遲下斬死左係唔係會判替天行道?
哇屌
真係迫我地出黎嫁wor
輪埋佢仔女thx
這情操在一些接受高等教育的知識分子及專業人士身上都沒有
佢都幾有自知之明
嘩,屌你老母
行過隧道見到後生唔順眼就斬有幾高尚?
個記者做過乜逼到佢走投無路高尚地殺人?
社運點樣逼佢呀?
肯認罪就話好多專業人士都無咁嘅情操?
李柱銘公開咁講幾句話比人拉,咪又撚係比人串縱容犯罪
你呢個法官連傷人都講到咁有志氣叫唔叫美化暴力呀又?
真係調L轉曬d嘢黎講
多謝巴打一定要傳開去依個狗官雙重標準
嘩 到今日仲未有狗官出事
有無手足喺西灣河嗰頭可以落街搵人
https://lih.kg/1987341
咁都有差不多一百個正皮,如果全部都係五毛都夠玩死連登
香港變中國班讀基本法大嘅法官遲啲唔知有咩用
明明出嚟社會運動嘅人先喺受害者
啲法宮可以咁偏
佢係咪痴線嫁
佢講完呢份判言 有無得證明佢之後判決示威相關案件有bias?
又多隻郭狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞