[剷屎官入]屋企種貓草比主人食

193 回覆
90 Like 8 Dislike
想問下我之前種點解發唔到芽 我響花墟買果啲咩澳洲種子 用泥種 唔該

有無浸種子?
push,係日本買咗種子種,但主人對新鮮草興趣不大,得個聞字

搣出黎比佢試下咬

試過,要撈其他零食先肯食

貼主人上黎睇下
好想睇貓貓

push,係日本買咗種子種,但主人對新鮮草興趣不大,得個聞字

搣出黎比佢試下咬

試過,要撈其他零食先肯食

貼主人上黎睇下
好想睇貓貓

收割完點儲存? 可以存幾多日?
thx
想問下我之前種點解發唔到芽 我響花墟買果啲咩澳洲種子 用泥種 唔該

有無浸種子?

有丫
thx

用保鮮紙包好擺雪櫃
一個星期內仲可以食用
thx

用保鮮紙包好擺雪櫃
一個星期內仲可以食用

thx

有無浸種子?

有丫

個包裝袋有無教你要浸幾耐?
因為唔同地方既種子浸既方式都唔同
亦都有可能係d種子過左期
thx

用保鮮紙包好擺雪櫃
一個星期內仲可以食用

thx

有d人唔鐘意擺盆草喺屋企種住
怕惹蚊or怕打理麻煩
我地都建議佢收割左佢擺雪櫃
或者索性買收割好既返去
最重要係你咁大盆係食唔晒既
人地細盆係一隻貓份量

想種既巴打去樓下雜貨鋪買3蚊麥米已經夠玩半年

時間/保存得好唔好都會影嚮發芽率
所以唔洗買得多

種法上網google就大把
咦家試緊種碗豆苗
發芽無耐

巴打用泥種?
咦家試緊種碗豆苗
發芽無耐

巴打用泥種?

水種
人可唔可以食?
人可唔可以食?

當然可以啦
小麥草可以抗癌

1、小麥草汁含天然的葉綠素,而葉綠素是所有植物生命的基礎,可以抑制不良細菌的生長和發展更,是一種抗菌藥,內外用藥的療效都非常的好。喝小麥草汁不但能治療傷寒症,鏈球菌感染和各種創傷,加速皮膚再生,而且能治療慢性竇炎、慢性內耳感染,消除膿皰病和結痂病,還能成功解除子宮頸發炎,治療陰道滴蟲病等,對癌症、腫瘤待各種急慢性病都有神奇的治療功效。
2、常喝小麥草汁能補充大腦和身體組織所需的氧,使人在高含氧量的情況下保持最佳的狀態。而且。
3、常喝小麥汁草可以治療重度貧血,還能降低高血壓,增強毛細管作用。
4、小麥草汁中含有大量的酶和鎂、鉀等營養元素,很容易被消化吸收並且消耗很少的身體能量,除了能促進人體消化之外還能保持大便通暢,治療便秘等。
5、小麥草汁中的液體葉綠素可以清除身體累積的毒素,幫助凈化肝臟,還可以改善血糖問題,排除身體內的重金屬。

原文網址:https://kknews.cc/zh-hk/health/yb9vaa.html
人可唔可以食?

當然可以啦
小麥草可以抗癌

1、小麥草汁含天然的葉綠素,而葉綠素是所有植物生命的基礎,可以抑制不良細菌的生長和發展更,是一種抗菌藥,內外用藥的療效都非常的好。喝小麥草汁不但能治療傷寒症,鏈球菌感染和各種創傷,加速皮膚再生,而且能治療慢性竇炎、慢性內耳感染,消除膿皰病和結痂病,還能成功解除子宮頸發炎,治療陰道滴蟲病等,對癌症、腫瘤待各種急慢性病都有神奇的治療功效。
2、常喝小麥草汁能補充大腦和身體組織所需的氧,使人在高含氧量的情況下保持最佳的狀態。而且。
3、常喝小麥汁草可以治療重度貧血,還能降低高血壓,增強毛細管作用。
4、小麥草汁中含有大量的酶和鎂、鉀等營養元素,很容易被消化吸收並且消耗很少的身體能量,除了能促進人體消化之外還能保持大便通暢,治療便秘等。
5、小麥草汁中的液體葉綠素可以清除身體累積的毒素,幫助凈化肝臟,還可以改善血糖問題,排除身體內的重金屬。

原文網址:https://kknews.cc/zh-hk/health/yb9vaa.html

唔該巴打,好正

有人想自己種,有人唔種去買,各有各所好啫
巴打加油
有興趣 樓主爸爸好有heart
會唔會出一貓份量既盆?
細盆都好似太多
有興趣 樓主爸爸好有heart
會唔會出一貓份量既盆?
細盆都好似太多

都可以呀
但係太細盤賣得平
出黎交收會比較費時失事
所以要睇下有無人會買
想問下仲有無得買貓草
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞