[剷屎官入]屋企種貓草比主人食

193 回覆
90 Like 8 Dislike
請問下邊度方便交收,主人肚仔唔舒服想買盤黎試下

Tg: Catgrass
淘十蚊種子自己用泥種夠食一年啦

你咪試下自己種囉

種左成年啦,講到好勁咁賣成幾十蚊盤

叻喇叻喇
自己種飽佢
十幾蚊淘寶種子
係唔包種唔包心機時間打理嫁
踩到人地一文不值抬高自己 讚自己種得好
我覺得我爸種得好好 就係值呢個價 吹咩

我隻貓唔食貓草
狗食唔食得 如果有益想比佢試
冇得養貓 比個正皮你

我都係
我媽唔鐘意

我媽都係 而家養左 貓貓最痴我媽 本身唔中意貓既老母而家成日抱貓
留個靚名
我都係淘寶買種子 種,一星期就生都好高,好粗生。幾十蚊 一樽 ,d貓食一年都食唔完
狗食唔食得 如果有益想比佢試

無研究過喎
我係普通賣花賣植物鋪頭買種子
一包種好撚多造
其實唔難
大家可以自己玩玩

利申 用水種
我隻貓好鐘意食 不過食襯都會嘔
我之前係呢間買左幾盆 同埋種子

http://www.pangyuengarden.com/product.aspx
我之前係呢間買左幾盆 同埋種子

http://www.pangyuengarden.com/product.aspx

岩岩打左電話去問
細盆小麥草10蚊 大38蚊
種子15蚊好似係有大包 冇問清楚
我就買左盆 食完再種 無限loop

我個主人 日日去食
我隻貓好鐘意食 不過食襯都會嘔

嘔都正常嫁 唔駛擔心
吐左d毛出黎會好d添
其實買任何野都有平有貴
豐儉由人 有人識得欣賞我地diy個草棚 我地都好開心
唔係同我地買 純粹交流下 我都好歡迎
大家問既問題 我識既都盡量解答
唔係因為想佢地幫襯 而係純粹分享下我地既經驗

有巴打貼淘寶種子link
其實對大家都有好處 有個平d既貨源 我當然無任歡迎
全香港咁多人種 唔通我會expect個個入黎呢個post度既人都要同我買咩?
而且我地係幫人種 唔係淨係賣種子 價錢就緊係有分別啦
你去街市買袋河粉(raw)返黎自己炒
同去茶餐廳食乾炒牛河(finished goods)個價錢都唔同啦

咦家就係好多人種唔掂先會買種好既小麥草返去比主人食
我唔明有咩問題

價錢平貴對每個人黎講都唔同
對我地黎講我地set個價錢係包人工 心血 時間 運輸
我地用心研究栽種 唔係一朝一夕
可能對你黎講好簡單 但對我地黎講係心血
我地覺得值呢個價
你覺得唔值錢 可以唔買 但無必要做到咁 批評到體無完膚 一文不值
喺度直接post 賣得平d既花店出黎 會唔會有d無禮貌呢?
正如你唔會去街市豬肉檔前面同d師奶請百佳賣平d

出面d花店點養點種 用咩手法種到可以完全無蚊蟲 我唔評論
但我就可以保證自己種既 絕對天然
你用水喉水種得掂 唔發mold 唔發臭 唔惹蚊蟲 係你本事
唔代表我爸咁比心機 將一樣簡單既事 盡佢能力做到最好 係有問題
我接受既教育係去欣賞人地用心做出黎既野
而唔係見自己都做得到就惡批評人地不外如是
其實買任何野都有平有貴

全香港咁多人種 唔通我會expect個個入黎呢個post度既人都要同我買咩?
同去茶餐廳食乾炒牛河(finished goods)個價錢都唔同啦

我唔明有咩問題

我地覺得值呢個價
你覺得唔值錢 可以唔買 但無必要做到咁 批評到體無完膚 一文不值

唔代表我爸咁比心機 將一樣簡單既事 盡佢能力做到最好 係有問題

我只為主人好, 主人開心我就開心
花店買有花店好 始終人地專業
冇得養貓 比個正皮你

我都係
我媽唔鐘意

我媽都係 而家養左 貓貓最痴我媽 本身唔中意貓既老母而家成日抱貓

好幸福
我都諗過咁做
不過我媽係個心狠手辣既人
唔敢博
絕命毒師大麻版
其實買任何野都有平有貴

我唔明有咩問題

我地覺得值呢個價

我只為主人好, 主人開心我就開心
花店買有花店好 始終人地專業

我只係為我爸覺得不值
可能係激動左 但 絕對稱不上惡
一開始我都只係想分享下我爸既草棚
有巴打想買我先諗個價錢offer比有興趣既巴絲打
完全無諗住賺錢或者搵人笨

我爸原本係種黎比個親戚既
個親戚有cancer 要做化療
飲小麥草對佢身體有幫助
所以就算唔係有人買我地都會繼續種
有巴絲打想買我地係extra去種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞