點解連登冇人討論英劇?

851 回覆
25 Like 53 Dislike
正,又有得睇嗌交
睇埋 Roadkill Finale

估唔到自爆監獄女
反而成最後贏家

prime minister
睇到第三集一半咋
今日睇波叔了
我個prime 仲未有得睇 關唔關日亞事
佢2個煩死人
岩岩firm 左good omens 都出funko pop
追睇doctor who已經有30年 的 fan 報到
由1963 年的第一集開始睇, 仲正
我用其他方法睇咋....
peaky blinders

咩意思 傲嬌 ?
最近vpn netflix 有套Humans
感覺同隻 Detroit Become Human 差唔多
有無人睇??
題材吸引,我見RT咁高分,仲有GEMMA CHAN先睇,但Overrated
好多可以EXPLORE嘅TOPICS都好輕輕帶過左,D配角支線無啦啦消失又唔交代
人性陰暗面/ 人物深度唔夠,話佢SCI FI又唔夠其他SCI FI嚟
唔識評戲但覺得睇完好似無睇
利申:SCI FI劇鍾意BLACK MIRROR/ALTERED CARBON
我發覺佢剪出嚟嘅PROMO好笑好多,濃縮版
就咁成集睇有D慢,但真係好好笑
尤其嗰2個阿婆Mary & Marina
暫時2020個人top3

normal people
gangs of london
all creatures great and small

嚟緊
the crown s4
his dark materials s2

仲有年底前出叫做大作
Black Narcissus
Small Axe

等下年
line of duty
Vigil

今星期新劇
ITV-sister
amazon prime video-truth seekers
好驚truth seekers 爛 pegg frost 無edgar wright 真係爭啲
睇完了,BBQ結局

同Doctor Foster同一編劇 Mike Bartlett,
但同Doctor Foster劇情無關係
只係帶左個角色Baker夫婦係呢套LIFE

the sister已出
Pesky Blinder? 呢套真心正
Peaky
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞