6歲女童搭娃娃車驚爆「摸小鳥」 老師報案狼舅遭起訴

170 回覆
171 Like 5 Dislike
主要係以為台灣同我地一樣係普通法
大陸法係依法典而寫 犯左乜乜乜就罰乜乜乜
由法官決定唔係陪審團
要律師或疑犯証明自己冇做過先甩
Which is無乜可能做到

普通法係無法典 所有案因前人案例作參考
陪審團去決定 法官同律師說服或主持
要原告方証明疑犯有罪
証明唔到或有疑點都唔會入

如果行普通法
可以講九成疑點利益歸於被告唔入
剩係個妹丁一方面up點入呀
除非個呀叔有前科啦
如果這樣的人都是女巫的話,那麼任何一個人都有可能是女巫,這樣,即使是教會成員,也不能逃脫指控。薩拉古德的女兒多蘿西·古德(Dorothy Good),才4歲,在當地法官的訊問下,她的回答被認為是在承認自己的母親確實是女巫。在伊普斯維奇村,瑞秋·柯林頓由於被指控為女巫而被捕,這與塞勒姆女孩受害事件沒有任何關係。

真係邊個話細路女唔識鳩up
四歲就想吊死自己老母
咁佢個女唔通會亂講含撚咩
既然教得都會教埋呢d唔係可以亂講架啦
你講到比人起訴就一定會入罪咁
雖然我好唔鍾意戀童癖
但係如果得個3歲細路女指控
無人證物證都打唔甩
你先再沖出嚟柒啦 戇鳩
無機會入罪嘅話 佢又點會起訴你 得閒搵嘢做?
加上 就算告唔入 人地點睇你?
你涉嫌干犯呢啲罪俾人起訴過
老母教你唔好講大話你都照講啦
諗起妮妮係娃娃車到幫園長含就扯哂旗
就係因為你呢種人,
呢個世界先需要有女權
普通法都唔係一定主控證明你有罪。

交通規則,稅,某 D 性罪行都係你要證明或者靠個官信。

單睇呢到上面有人話只信細路就已經負評到咁,得嗒笑。
我係誠實既小朋友
黑警都係誠實證人,細路仔口供100%可信有咩問題
出個風化post引咗咁多5毛出嚟樓主好波
頂,估錯新北
但係新聞出左就係一世
就算你最後被判冇罪
你身邊所有人會將你同搞細路女連繫埋一齊
另一方面,都要平衡檢控帶嚟嘅公眾利益
所以呢啲案件好多時 都會用化名代表被告
不完美但可接受

(前提係有初步嘅證據,咁我覺得呢件事都有嘅,始終都做過啲調查)
你自己6歲係咁唔代表所有6歲兒童都係咁
我6歲唔識串apple係咪所有6歲兒童都唔識串apple呀

小朋友會講大話係近乎本能 係教化令人認識講大話既後果
我係提出合理懷疑唔係妖魔化佢

無錯同樣你都可以咁樣指控舅父
我無否定佢真係有犯罪 但同樣都無法否定個細路有講大話
我只係想指出呢件事 如果係前者放過左舅父個細路就好慘 但如果係後者咁個舅父無啦啦背上冤名都好慘

如此而已
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞