騎馬與砍殺II - 4

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
磚頭有咩用
起野快D
就嚟推爆 推返個post頭出嚟先

常見問題

Q: 等咗十年,係完整版?
A: 而家係Early access階段,差唔多每日update。不過暫時都係fix平衡性同performance,patch bug多,冇咁快有新內容。Steam workshop(mods)未知幾時出。

講明係early access,購買前要做足心理準備可能會中bug/死save/crash game/漢化問題

主線任
Q: 10條友點搵
A: 佢地係各地領主,可以周圍問人同keyboard撳N search佢哋最近係邊。最好入國家或者立國之前揾曬,順便跑商賺錢先再打仗。

Q: 陰謀Conspiracy點解任
A: Early access階段主線任未整好,去到集齊banner揀完支持定反帝國就暫時完咗。

商業
Q: 開頭點賺錢。
A: 做搵女任。
跑商低買高賣。
打賊,將佢哋嘅裝備拎去城市打鐵smithy融咗佢賣咗啲金屬最快。打北方藍色或者南方沙漠個啲最好搵。
單挑叻嘅可以打鬥技場arena,唔叻嘅圍住個ai行拎住盾牌e撞人再劈都ok。

Q: 點有多啲戰馬。
A: 沙漠賊最多,中後期入咗國家打敵國落單個啲lords仲多。

Q: 關刀邊度買
A: 東面國家,Khuzait啲城市,蒙古咁個個。

Q: 點開商隊。
A: 去城市問啲有名嘅商人,15k + 一個同伴就開到,同伴唔使商業技能。

Q: 點開店。
A: 入城撳Alt搵啲店,同入面啲店員講嘢。睇城市原材料同製成品價錢,例如clay做pottery就要睇下兩樣嘢個價錢。暫時商隊好賺啲。

遊戲系統

Q: 大地圖點加跑速。
A: 多啲馬,但係多過你步兵嘅話多咗嘅馬就會轉做牲畜herd減速。可以撳右下角箭嘴睇速度個formula。

Q: 點建國。
A: 一百人左右搵少駐兵嘅城堡打,通常衝車battering ram就夠,可以起埋攻城塔siege tower。

Q: 點開戰。
A: 打啲村。建國可以宣戰。

Q: 影響力點拎得快。
A: 捐奴隸,打贏敵人。之後有領地都會加。
點樣招人入家族

Q: Hideout好難打啊屌燥撚咗。
A: 可以打完一個營tab走。

Q: 點樣招人入家族。
A: 暫時捉左佢哋係招唔到,要走去同佢哋講嘢同送嘢俾佢哋,說服佢哋加入,不過個對話系統暫時奇奇怪怪,招完又走曬。
屌你老味中左bug
圍城個陣人地打我
說服完佢之後佢大地圖以為我係行緊
但又未離開圍城個狀態
之後企撚定左行唔到
要專登投降先走到
冇左2萬幾重量貸同所有高級兵
有冇人因為其中一個勢力太肥

所以重玩
我都見過,個頭盔鐵水桶咁樣嫁ma
依家冇哂好野,買自己仲要1賠1
隻game有毒
明明4點話訓
心諗打多坐城就訓
打下打下打到8點
呢隻game 你越代入自己落個角色到就越好玩
得罪左個國家可以點搞
令佢消失
唔夠打做唔搵十個貴族個個仼
係咪更新左僱傭兵走佬都唔跌關係
過份 等我含淚終止合約先嚟更新
唔知幾時更新埋 送禮物增加貴族好感度
係呀
暫時得MOD解決,或者等佢地更新改進
如果太遲入國家 見到藍色帝國食左1/3版圖 , 係唔係可以重玩
打鳩佢
我以為自己打得太多 所以少錢 , 原來update左, 痴線咁點起家
打強國先好玩
打弱國你唔洗打都贏
知唔知點樣自立完 將打返嚟嘅城封俾自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞