Virtual Youtubers討論區(16)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
等睇一堆支那人係chat room出精
今晚同chaika一切玩
有呆毛既人唔多
【PACIFY】謎の洋館の調査に騎士が同行してくれるらしい【リゼ・ヘルエスタ/にじさんじ】
youtu.be/ieYdmQ88JdA
himehina隻碟到左
Holo單野唔係好跟到,有冇人簡單解釋到事發原因
Cover 跪咗

對於Hololive在中國運營發生的問題,
COVER對於以下兩點進行致歉:

1.Bilibili限定配信的頻率不足
2.對翻譯組以及中國粉絲的照顧欠缺周到

而主因為本社與中國運營方的溝通不足
將「強化經紀人與中國運營的連繫」以及「防止資訊不對等實施徹底的資訊共有」

https://twitter.com/cover_corp/status/1250728433748807686?s=19
垃圾支那人
但一開始班中國人係因咩事炎上
好似係轉左係nico上既b限剪輯之後炎上(好似係)
ぺこshare咗條Nico片 條Nico本身係B站片嚟 之後支那人話人偷片又屌ぺこ分享條片 再之後開始炎上兔仔唔去b站播唔重視佢地 最後連吸血鬼本身有火花都燒埋
至少冇擺班vtube上枱
淨係話溝通不足

又傷害左13億人既玻璃心
‪【人生オワタの大冒険】初見殺し鬼畜ゲー持ってきたよ!!【御伽原江良/にじさんじ】
https://youtu.be/KeDQRb39m58
支那人炎上不需要原因
佢哋又知字幕組冇錢賺?
唔講仲以為佢哋知曬合約內容
如果每個月2,3次b限就塞得住佢地把口,都真係幾cheap下
下次醒水放少d人去b站咪得
少個炎上既位
結論:勿貪人民幣
咁Holo就好保護啲Vtuber 嘅
彩虹放勁少人去又唔見支虹粉屌
2434喺吱國嘅人氣好似冇holo咁高
不過都有少少怨言 , 之前有個喺japan tour受訪時請gibara開b限已經算係比較文明嘅做法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞