[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(215) 2020望下#1#2先

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咁ASUS rog strix點都係asus最高階.

而giga windforce係giga 2080 super入面最低階個張

但giga windforce身為最低階個張.但絕對都唔錯.散熱器厚.導熱管數量多

重點係價錢平.好過買咩galax 1 click oc.呢張好一般
多謝支持

我會繼續改善
1650 gddr6唔係問題

問題係價錢咁貼近1650 super點買

1650唔降到1000蚊都買唔落手

雖則1000蚊都唔係好買得落手
唔該晒 個case唔係好啱心水 我要再搵搵
好期待我部gigabyte build

多謝你地意見
或者望望.Corsair 275R.最好係airflow版
即係牙石貴啲係買佢體質散熱好啲?
Rog strix係風冷上最強.但真係太貴.我個人覺得唔值.你貴極都係2080 super.性能唔會有咩分別

體質呢d....我唔覺得有咩特別

你不如拎呢千幾蚊差價.去升級其他硬件野好過
好啦
但都係最大concern你覺得等下一代好定去2080s好?
拿.老實講.睇你自己點睇.新卡就今年一定有

但幾時.我答你唔到

今年情況太唔穩定.delay就一定.但應該冇咩可能delay到下年

正常就年中6-7月.但今年情況.可能8月-9月都唔出奇

今年我真係唔識估
但點都好.得返半年內時間.我都唔建議買太貴model

就算係蝕都冇蝕得咁甘先

我自己係咁睇
九月既話等得過既
始終都over 6000 又玩4K
想張卡長命啲
有次俾條友問有冇GTX 1660 Ti ROG
我心諗屌你老尾你幾撚勁咪又只係一張GTX1660Ti
使唔使追粒敗家眼
結果推左佢買MSI
做得好
姐係你話差600-800都算

1400蚊真係.......
夠由3700X 上 3900X
3700X + rog strix 2080 super VS 3900X + windforce 2080 super

我唔覺得前者會勁d
信仰無價
唔係啲教會都唔會長開長有啦
你呢句真係駁你唔到
點樣先可以揾你親手砌,係咪要特別安排
諗起以前Galaxy出過張750ti HoF
認真既.我真係唔可能我自己砌哂所有電腦

但係我又冇可能起呢度講話起備註mark低"悠二親手砌"

如果唔係個個都咁做.我24小時唔訓都唔掂

所以.你落左單未.你落左的話.你而家起我自己個yujihw搵我.我睇睇有冇可能安排到
yujihw Facebook
RAM:G.SKILL Ripjaws V Series x 4 共:32 ram

Display:ROG-strix-gtx1080ti-o11g

CPU:i7-6800k

請問巴打CPU洗唔洗換,火牛買邊隻好,換同埋底板買邊塊好,先可以張1080ti呢用卡用到盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞