騎馬與砍殺II - 3

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
想問有冇得用戰術去彌補兵力差距
兵種差距大唔大先 人地d兵高lv d都係無得打
當兵種一樣

對面多我兩倍呢
差距唔大既話可以
盾陣弓 槍陣 騎
不過睇你玩咩難度
佢地玩真實好似做唔到一倍兵力
主畫面有得模擬戰
你可以玩下
60弓可以打200幾步弓混合
有無得娶多過1個老婆?
係咪無左騎兵衝鋒就咁撞死人?
喺人哋集結之前逐個擊破
仲有呀,場場多人連線撞死二三十個
去敵國就咪鬼接啦
我玩左幾日
係馬背依然斬唔到任何人
明明近到仆街 都斬唔到 想點撚樣
你地用咩武器
我第一代騎馬都係用單手劍
但2 個手感同第一代完全唔同
要預判提早斬出去 仲要睇高低位先斬得中
個人認為騎馬用長杆武器最好
又高傷又易吉中人 攻距又長 唔怕比人打落馬
揸盾又可以插 幾好用
今晚個update淨係Fix咗呢個
其實除左壞檔彈game各種bug以外都幾多問題
國家大概兩三百日就會出現統一既形勢
小勢力領主全部都帶埋領地叛變去大勢力到 唔似戰團原版/各種mod咁各勢力通常都好平衡 唔會話兩三百日唔理佢就會自動統一 導致好快就無野好玩
然後角色個技能又升得慢 我兩百日檔係咁打仗 係熟練度5級同活力有4既情況下 騎槍都係唔過100熟練度 其他技能除左交易升得更慢 然後融合左國家統一速度太快既因素
就搞到個角色都未培養好就逼你自動爆機
城鎮食物問題又麻煩 要時不時自己買大量食物賣俾商人先夠發展 而且又無乜建築物比你搞 無乜特色 任務多過以前 但有d任會扣好感 例如幫人賣髒物 買材料 幫人賣野之類 我絕對唔會去做 保護商隊又唔平衡 自動刷隊50人既全騎兵強盜去搶
劫 前期根本死硬 中期打得過都唔想因為佢而死兵
另外好似亦搵唔到工程 交易之類高既npc 而且佢地d技又升得慢 無左培養npc既感覺
我就係因為統一太快我已經冇玩了
成個SAVE比佢破壞晒
翻譯得嗰一半

佢遲啲會唔會翻譯曬佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞