達哥條仆陷家產,衰撚過楊明貼A4紙寫香港加油

534 回覆
714 Like 458 Dislike
佢一開直播
成班去spam光復香港
鬥撚夠未
呀蛇反達喎
即係曲線撐達啦
morning sir!
不如當佢偽黃啦,即係唔使清算但同時唔洗懲罰佢,咁o唔ok ?
呢條咁既達狗
算97數啦
小丑一個
係的小朋友先鐘意聽佢9吹
yes sir
黎鷹嗰班都唔幫佢 證明佢真係唔抵幫。。。佢開台都係會ban埋光復香港㗎
molamola,兒登一定要人死
真心唔明點解可以討論咁多次
yes sir thank you sir
而家見佢慢慢係youtube出仁王打機片試水溫
好撚嘔心
其實我就覺得逼人表態真係一個on9 到極致嘅行為

每個人有佢唔同嘅價值
佢表態 姐係我哋明面上多一個朋友
但係佢唔表態就唔代表佢一撚定係敵人㗎嗎
有玩過三國殺都知啦

再者 逼一個係唔同產業嘅人就政治議題發聲本身就唔係一個健康嘅行為
政治嘅問題應該由政治方面嘅人去發聲去解決
區議員、立法會議員嘅功能就係聽選民訴求 然後盡佢哋所能 反映同解決問題
逼一個做娛樂產業嘅人就政治問題表態係唔會令你嚟緊選舉有35+ 㗎

同樣飲食業都係一樣
點解成日聽到一啲表咗態嘅小店話告急 正正就係因為你表咗態 另一邊取態嘅人就唔會幫襯
黃圈嚟講一定會有漏網之魚㗎啦 我哋可以做就係盡力幫襯
最理想嘅嘅情況杜文澤都有講過 就係唔表態保持表面上中立嘅形象 賺哂兩邊嘅錢 再用錢幫場運動

講返達哥 我就認為係回應觀眾上面嘅處理確實做得唔好 都大把人批評過 我就唔多講
但係有人講到咩日日宣傳活動呢啲 就我理解分享小小
所謂業配 姐廣告啦 咁接得廣告就簽約㗎啦
有啲條款就列明係宣傳期內要出幾多個post 咁
比著你係streamer 你會點? 唔出就違約賠錢
其實有留意開YouTube就會知幾乎所有手機遊戲廣告係紅色資金㗎啦 你開直播都要搵食㗎
咁比著係你 你又接唔接呢個offer?

總結啦 我覺得係呢個時間討論達哥就亳無義意
不如將專注力放返係我地力所能及嘅事上面仲好過啦
真兄弟一定明達哥係深黃 有大陸錢邊個唔會賺
根本睇住班打手慢慢幾個月轉風向
達哥呢條垃圾去死啦
多謝巴打仗義執言,支持真理
大j又加左碼?賺人血view數賺到fat fat 喎睇黎
連表態都冇做變黃
拉班PR上水試水溫
真係當香港人蠢撚過隻豬
斷人衣食猶如殺人父母,
早一個月達哥POST都冇咁多打手幫手鬧人
依家唔止撐達,
仲搵一D扮中立,但叫我收聲
中立又點叫我收聲呀扮都扮好D啦

睇黎達哥班PR真係真係急到呢
得啦,解釋左N次都仲想屈人,
玩人格謀殺左我好多年啦達哥

達哥如果有睇到既,真係唔洗屈我,呢大半年我慣鳩晒
達哥咁想開台,自己向群眾解釋啦。
我只係想提醒大家,達哥你做過乜野

你係黃,咪開台同兄弟講囉

順手解釋下黃絲達你IG活係邊個平行時空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞