高質傢俬傢俱電器討論

1001 回覆
13 Like 15 Dislike
睇你想要咩grade既皮
去陳列室睇過morrisofa 同kuka 都覺得好坐
貴妃呀
唔實好用掗位
但可以同女友一個打橫一個打直
kuka啲人話係大陸嘢扮歐洲嘢
sales話大陸杭州廠 都係意大利頭層皮
利申買左
貪佢包換一次sinomax棉同十年保養
我見Panasonic 同 Rasonic 既冷氣,Panasonic 同 KDK既浴室寶,外表上係一模一樣,只係轉咗logo,連遙控都一樣,其實入面係咪都係一模一樣?
有冇電飯煲推介
sofa 有好多, 幾千去到十幾廿萬都有, 你想要咩款同 budget ?
咁大個廚房,雪櫃唔用部大啲 ?
rasonic同kdk都係under panasonic
你應該調轉諗
可能係kdk出左隻浴室寶, 然後panasonic拎佢換左自己個logo再賣
真係咁樣都唔出奇,但係除咗個logo,入面啲餡係咪全部一樣呢
wiki搵

Rasonic(中文名:樂信牌):原為Panasonic港澳總代理的香港信興集團旗下子公司信興電工工程有限公司自行開發品牌。於1990年,松下和信興成立合資公司松下信興機電有限公司成立Rasonic品牌但跟Panasonic完全沒有關連。部份在香港出售的Panasonic白色家電會以較廉價的價格,再以Rasonic名義出售。
正常熱水爐應該用廿年都冇問題,屋企部林內熱水爐用咗廿幾年仲係好正常
依家睇親啲室內設計,9成都將廚房改做開放式
想煮嘢食真係麻撚煩
將雪櫃擺喺廳
廿年林內都係mij真係信心保證
我買左tgc個煮食爐,其實個膽都係林內
入得呢度,講得兹曼尼,我諗底線都係
半真皮 / 全真皮
包電動較
兩座位 但過5尺
預算一萬頭最盡

有咩推介
我估係OEM概念
底板一樣
零件可能會唔同
不過香港無工業
留意made in jp 定其他地方比較穩鎮
如果兩者都made in cn, 咁買平個部就算啦
有諗過,但係唔多雪櫃可以襯到傢俬
個品牌唔關連
即係唔好以為rasonic = panasonic
但本身信興為松下電器樂聲牌產品港澳地區總代理
即係rasonic拎緊panasonic d 貨
改logo係另有目的
冷氣機應該最大分別
Rasonic比Panasonic 嘈到仆街
想買最新pan記變頻冷暖窗口機
但太新無比較,唔知好唔好
我都打算咁因為廚房太細又有個電箱頂住,又打算買站坐枱蒸焗爐,雪櫃放廳解決好多問題

暫時睇中日立部五門香檸色個款應該易襯櫃d

大家交流下俾d意見上網好難揾到雪櫃放廳入櫃既圖
有budget可以學新樓咁做埋隱藏門櫃
睇過多數都叫唔好加櫃門,散熱好差易壞
如果有位既最好冷暖分開
因為制暖會再扯電啲
所以能源標籤冇show出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞