高質傢俬傢俱電器討論

1001 回覆
13 Like 15 Dislike
你地寧願貴少少用夾板既床架,定係平既纖維板?
依家搵到間6千蚊用夾板 vs 3-4千用纖維板
點選擇? 房向正西
幾呎先?我七百呎傢私連家電都 around 七十幾萬。
我實呎600
60萬
又係全爆, 包哂裝修傢私連家電+搬屋
好彩大家都差唔多 好怕比人水
兩位係揾人設計定自己揾裝修師傅搞?
我相熟設計師 佢住全單包哂黎做
我相熟設計師 佢住全單包哂黎做
睇返電器係另計,我本身係新屋除左兩房打通外就冇乜特別野要拆,同埋盡可能唔想浪費新屋現有建材所以睇樓時都會留意埋新屋建材啱唔啱心水。
室內設計方面我就搵呢間搞。

http://www.jaak.co/portfolio
實656呎
差唔多啦
我440尺咗右,計晒數預45萬落樓,睇落1000一尺係正路價?
自己拉裝修師傅搞ja
全爆又拆牆起牆
一個出哂
當你有一成首首期買700萬單位+雜費都要100萬
裝修傢電點平都要3 40萬,除非<15年樓
仲要加結婚擺酒,你一個無150萬都唔好諗出哂
正路價

睇自己買咩傢電
2個熱水爐都2萬啦
極過全屋煤氣喉都1萬啦
所有爐具又買過晒

我係得洗衣機同梳化用舊ja
我就比左三分二首期,剩抵部份就連裝修一齊借。
我一炮過....
因為買樓樓按有筆錢找裝修數
第一,冇人叫你30歲結婚,大把男人40歲結婚都唔覺遲
第二,冇人叫你一次過買樓結婚生仔同一時段做晒
第三,擺酒唔會用好多錢,除非你冇乜親戚之餘班朋友又個個好孤寒,又或者你擺迪士尼
第四,冇爸爸媽媽外父外母幫手的話,根本冇可能做得到除非你兩公婆月入好高,你買大西北300呎,首期加裝修都要預1球啦,如果要男方俾晒嘅話,自己諗啦
22歲大坐畢業做8年嘢,有幾多人會儲到100萬?
一定係夾板
但夾板痴皮一定會有條黑邊
睇你自己接唔接受
我用左生態樣
諗住試下睇下會咩效果
因為真唔想要黑邊
但個個裝修佬都話生態板好廢
結婚之後同父母一齊住其實會有好多問題産生相處好同住難
我之前德馬買
都有唔係德制
買之前記得睇清楚
一係有父母幹一係你另一邊係賢妻
兩個都中哂,壓力會細好多
分開2部用會唔會更好
我用煤氣乾衣機同洗衣機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞