高質傢俬傢俱電器討論

1001 回覆
13 Like 15 Dislike
佢設計無你所講問題,如果好鐘意佢簡約風格,可考慮
上次買
咁啱佢果批灰黑色盤有問題
色一鐽鐽

要成批番畀德國
等多左成個月

不過最後賣得既就應該無問題
Tiger 日本版
馬桶打算用inax 好似幾好
洗手盤 研究下duravit 先 你咁推介
地板木紋磚你地會去邊買?
屋企有幾件狗都唔屌既LG電器,用落又ok喎

洗衣機:6kg無乾衣果隻,無佢標榜咁靜但又未到拆天,都無震到移位問題,1200轉fing完件衫都算乾身

雪櫃:米7兩門上面冰格果隻。都係無佢標榜咁靜無聲環境下係聽到極微發動聲,但已經好過之前用既支那牌子,冰格門前有出風口,呢掛塞爆冰格都無話中間唔夠凍溶雪問題(支那牌有). 保鮮真係d生果同菜襟擺過以前好多,都係有門前出風口,呢個算係實而不華既設計

抽濕機: 流線形手柄果隻,抽濕力唔錯但明明話係變頻但間中會有“打尿震” 震一下既發動聲。低速都算靜到放隔離瞓覺都ok, 有個估唔到用得著既功能係溶雪功能,早兩年有一日係得5度但濕度99%, 抽濕機係凍到結冰,但好撚彩識自動溶雪變咗果日安然度過。但而家新屋向西南唔撚濕,部抽濕機成年無開過

反而三菱重工真係屌那媽,分體機都算ok但窗口機唔夠凍又嘈
Blanco 石盤
Hansgrohe 水龍頭(x2) ,雨淋花灑
Yamaha ysp-2700 soundbar

全部上網買,平香港>50%
總之陶瓷嘢就意大利
細家電就日本
鋼水嘢就德國
應該都唔會差得去邊
澳洲都唔差
不過呢條好似平過香港左二千only
有無巴打用緊smeg 雪櫃? 好靚
尤其是個英倫果隻pattern
美的啲電器係咪好廢?
點買到?德馬唔係停左國際運輸咩
我潔具用toto,香港買,算幾滿意

枱上洗手盤開水喉唔會點反彈
馬桶沖水夠力又唔會彈到屎忽
浴缸唔識評點為之好,正正常常咁
全部野仲係好新淨,不過都係用咗兩年
好正,好想擁有
洗碗機想買electrolux,ok?
西門子MIG都幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞