柴田妹 2年時間交到貨未

605 回覆
201 Like 4 Dislike
你做成點
Nfa用bfs
不過最好當然上網r
因為你個科係functional programming 我都唔撚知點撚解要自己implement regex
我覺得你用Haskell去做regex parser好on9
如果你想識parser 試下用其他Lang玩下先
你用Haskell去做parser 你會Haskell同parser都覺得on99
因為咁同叫初學者去爬珠穆朗馬蜂一樣

但係haskell做parser係真係易同快喎

隻language本身又多compiler technology related features
問題係兩樣哽野一齊打
其實應該ok, 學得haskell同parser都有返兩三年coding經驗, haskell又唔係d 咩特別奇怪嘅language(functional同pattern match姐)

regex 睇下佢要support幾多extension啦, 基本regular language本身真係好易parse
我唔講咁多廢事起佢底
只可以講 佢個context 咁係chur
唔係得佢chur係大部分係佢個context都會chur

話說柴田上水未, 我果時都有份留名追數
牙柴會唔會中左武肺
牙柴點睇選舉
柴田:選完就會舉
後。
上堂留心啲。
唉屌 等等 以為你寫processor 點知你寫process
16個core 可以同時行32條thread
同process無關係
返去讀多次is同com org
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞