IT討論區(78)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
吓 有咩唔同?

利申:Agent
一個有script一個冇script
Apple個啲
哦 即係識Scripting 咁可以做 FinTech la
Java and Javascript are similar like car and carpet are similar
佢好似問緊 Source code 喎
Scripting 你講bash zsh ?
頂你手巴理解能力咁差
又逗咁高人工 我指緊source曲
唔係ui
佢口齒不清
Java + Scripting = JavaScript Programmer

問我識唔識Java 話Js 位搵緊人,好極有限
有咁細拆咁細 幾細為止細 Uncle Bob 有討論過
隻隻language都差唔多,有個VBA位有無興趣?
Cognizant 如何
Java code compile左係jmv行咪java
唔complie 用browser 直接行咪JavaScript
其實同一樣野,成撚日玩鳩D新人做乜鳩
你又做乜勁
隻隻Lang都要type嫁啦
仲停留係copy and paste咩?
係,java最好係write once, run everywhere
Linux, mac, windows, 係android就叫kotlin, ios就叫swift, web就叫javascript
所以點解java咁多工,識一隻lang已經full stack
你講版面喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞