IT討論區(78)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
ba多囡
過份地低低
但冇人依靠 好撚淆
就開 40
Nope. 我specialty係low system programming,以前寫過CPU firmware。我skill set唔係好多地方需要。就算而家有時做software performance tuning,細D嘅機構可能買過/買多幾部server就算數,唔會請人睇個system嘅performance。咁好難sell㗎老細。就算有個service platform我嘅技能都唔會係主要賣點。

如果太多fields我會咁

我承認好on 9
冇set true果D咪excluded
留意尾2果行
真,硬件進步太快,軟件相較之下冇咩變化
啲字體好肉酸
原作者上年rage quit左
原因係發展到太大失控了
wa diu
正解 煲大佢 反正佢哋都會壓
即係舊野無人main?
一係scale好大,一係本身做特別hardware。如果小規模同者係普通commodity hardware咁唔值得請個人返嚟tune囉。

例如Google TensorFlow有特別嘅TPU chip,除hardware外另外要有software配合,好似host library,XLA compiler等,呢D要搵人做。但係咁複雜嘅嘢唔係幾個人開公司可以做到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞