不要跟我說甚麼攬炒 香港人根本未準備好

505 回覆
462 Like 55 Dislike
if we burn you burn alone
唔好逼死樓豬喇 佢已經揀得好辛苦選擇性失明嚟覆
我呢啲偽黃死返出去搶口罩先
靠兒登仔啲幼稚思想抗爭,永遠都唔會成功
比你係毛澤東, 你可以選擇坐山觀虎鬥, 睇蔣介石比日本打到仆街
亦可以順便進攻蔣介石火燒後爛
不過絕對唔會咁ON9幫蔣介石抗日
戇鳩
家陣外星人黎放地圖炮呀
兩邊都無差別中晒
毛澤東都留番一分抗日啦
林鄭根本有心播毒,所以唔駛我哋攬炒,佢已經做緊
同意
笑撚左
你所謂攬炒唔係去狗屋唔係去老人院
而係搞自己屋企人親戚朋友
呢 d 係 team kill 自己人唔係叫攬炒
原來你前幾個月叫攬炒
會覺得自已屋企人可以置身事外
前幾個月講緊經濟攬炒
肺炎唔單止經濟上嘅影響
中左可能變廢人
外遊手足行山手足外國戰線手足嘅行為
播毒目標根本就係自己親朋戚友
狗屋又唔見佢地去
攬炒嘅意思原來唔係同敵人同歸於盡
而家已經約定俗成到同自己親朋戚友同歸於盡一齊變廢人
我真係長知識
咁所以個重點係
只要中肺炎的人去狗宿狗屋etc.就冇問題
但係不論你經濟定肺炎攬炒
都一定係會team kill自己人
如果唔係點叫攬炒?
只要對家同樣受害就係有成效的攬炒

仲有你支持經濟攬炒
但又反對肺炎攬炒,因為會累死人
ok 咁其實冇問題
正如你所講,經濟攬炒唔死人,但肺炎會死人。
不過唔知你當日有冇份叫三萬thanks?

你想警犬藍絲中肺炎死全家
但又唔想自已人中招
但又高呼攬炒
本身就極度矛盾

我都長知識了
咁所以你除咗口罩去攬炒未?
好簡單一個問題
你覺得嗰堆播毒狗係實行緊攬炒
點解佢地唔係去狗屋狗宿
而係約朋友行上打波食麵落老蘭去婚宴
成班播毒狗寧願對親朋戚友播毒
都唔去狗屋狗縮行一轉
而你係覺得無問題仲要話返我有問題
你根本支持緊對家
你連 3 萬 thx 都無資格講
唔知你係咪盲
「咁所以個重點係
只要中肺炎的人去狗宿狗屋etc.就冇問題」

有冇諗過個班周圍播毒的人根本就唔上連登?
有冇諗過個班人根本就唔係自己人?

一直都有人中左肺炎去狗屋
連登仔的反應個個拍哂手
咁點解對「肺炎攬炒」呢個概念趨之若鶩?
罷工都罷唔到點會自發性炒到呀
唔好鬧我我最撚憎啲派口罩比廢老既7頭
同咪覺得林奠唔封關係攬炒時機
如果要將連登仔對「肺炎攬炒」個取態如類比落「經濟攬炒」呢個scenario
情況就好似在連登,
有人開post叫人裝修某間店舖,又或者出一堆戰術post教人點做,
然後連登仔就圍插po主話
「講咁多又唔見你帶頭做?」
「祝樓主帶頭做然後累到自己比狗拉,洗哂你全家積畜打官司」

我都好好奇你地呢個係咩野取態黎
你呢真係 on 9 仔完全體
邏輯混亂之餘仲可以屌返人轉頭
攬炒重點所在係要攬敵人一齊死先叫攬炒丫嘛
"咁所以個重點係
只要中肺炎的人去狗宿狗屋etc.就冇問題"
咁梗係啦 on9 仔
攬唔到敵人得自己死有撚用咩
咁你同唔同意
「感染人數愈多,對政府壓力愈大?」
跪鳩人嘅,你睇而家只有冇腦學生哥去衝,廿歲都識得縮鳩埋啦,炒?炒鳩人就有份
攬炒後你仲有咩同中共談判?
有錢人國外有物業,更本一早將資金調去國外市場。
最傷永遠只有基層。
連失業都怕,做乜撚同路人,賺少幾個月錢會死?垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞