召集所有畫畫既面孔(25)

1001 回覆
20 Like 3 Dislike

畫左好多野但係諗唔到點上色
今次有排磨
愛莫能助

再戰

好犀利啊巴打

畫草通常用咩筆刷好?

鉛筆加30鉛筆
愛莫能助

再戰

好犀利啊巴打

畫草通常用咩筆刷好?

鉛筆加30鉛筆

巴打講得好岩,其實我都係鉛筆9畫

畫左好多野但係諗唔到點上色
今次有排磨

正呀

再改下先
報到

眼殘見唔到創意台去左動漫台
報到

岩岩係創意台睇完巴打D畫,好正呀
報到

多謝曬

幾多人仲係用緊bamboo

勁想動漫節買cintiq 上年75折
慢慢睇返自己之前d野真係好想死
報到

多謝曬

幾多人仲係用緊bamboo

勁想動漫節買cintiq 上年75折

好貴.....
我都係用緊WACOM
[

好貴.....
我都係用緊WACOM

進步得幾順利wor
你宜家好似研究多啲color theory/ reflection等等會對你最有幫助

其實bamboo intuos cintiq
mobile studio 等等都係wacom旗下
[

好貴.....
我都係用緊WACOM

進步得幾順利wor
你宜家好似研究多啲color theory/ reflection等等會對你最有幫助

最近就係研究緊color theory/ reflection...呢類野,但係撞左十幾次版都未成功過一次
[

好貴.....
我都係用緊WACOM

進步得幾順利wor

最近就係研究緊color theory/ reflection...呢類野,但係撞左十幾次版都未成功過一次

你應該係個hue轉得唔夠
啲色睇落去會flat

例如shade紅色就轉wheel去偏紫少少
金色就紅少少既色 總之keep住用唔同既色
但係要make sense
YouTube歐美既教學通常好過中文教學?
你平時睇開咩人教路
[
好貴.....
我都係用緊WACOM

進步得幾順利wor

你應該係個hue轉得唔夠
啲色睇落去會flat

例如shade紅色就轉wheel去偏紫少少
金色就紅少少既色 總之keep住用唔同既色
但係要make sense
YouTube歐美既教學通常好過中文教學?
你平時睇開咩人教路

我最近睇開呢個
https://www.youtube.com/channel/UCvM8sIthAK1KOQ4nq5mYCTw
最近都係垃圾塗鴉

你又勁左

你又勁左

幻覺黎
太耐冇認真畫圖 已經唔識描線同上色
太耐冇認真畫圖 已經唔識描線同上色

試下重製幽靈公主場景
差D唔記得點用AE

https://youtu.be/DltUVLmnPt0
試下重製幽靈公主場景
差D唔記得點用AE

https://youtu.be/DltUVLmnPt0

好犀利
想整MAD係咪應該學用AE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞