召集所有畫畫既面孔(25)

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
除咗貼圖可唔可以傾畫畫嘅話題

你想傾咩?

其實係想放少少負
唔知有無巴絲都係鍾意畫原創

最近我覺得有啲 嘅係有時我有兩三個唔算同我熟嘅畫嘢朋友畫啲嘢成日受我影響
例如畫眼、畫頭髮、面型、側面嘅方式會模仿到同我嘅畫風好似
甚至佢哋有時新創嗰啲原創角色個髮型都學到同我畫開嗰個原創角色好似
明明佢哋畫咗好耐嘅風格唔係咁
係最近我開始有响FB ig post圖不久佢哋先轉咗好似我嗰種畫法
佢哋仲要寫埋啲咩介紹人設話係佢嘅新創孩子...但佢哋嘅原創角真係有啲似我畫嗰嘅人物造型
除此之外 佢哋畫人物啲衫嘅風格同配件都變得同我好近似
例如佢哋明明原本畫親都係畫好似黑執事嗰啲衫嘅風格
但最近都好似見我畫中國風,繩結同雙髻女角 佢哋又跟住開始畫呢類服飾同造型

雖然我同佢哋都唔係咩勁人/高手/大大
當然我知我畫嘅嘢都唔算好創新,又唔係話勁
佢哋又唔係臨摹,就算模仿我我都唔會有乜實際損失
但唔知點解我會好介意
因為佢哋唔聲唔聲就學到同我好似
好希望佢哋唔好再咁做
不過無辦法同佢哋攤牌咁講

所以都係唯有當無事,繼續努力自己嘅修行
希望有一日強大到唔係人哋想抄/跟就跟得到
可能要強大到就算俾人跟風,佢學到個外形畫得似都學唔到成個神韻/半成功力先可以唔再介意
希望有咁嘅一日,繼續努力先

其實都係好事,有人覺得好先會咁姐

其實同一個群體內,互相影響好正常,說詞呀打字字眼呀都可能會接近架啦。
btw,你帶到頭畫,正顯示出你比人地有好嘅創作力

始終都好難唔介意嘅
佢用咗個風格/學到差唔多之後又唔會credit返我
只要唔係臨摹或盜圖又真係吹佢唔漲咖喎
所以我覺得要move on唯有再進步到完全咁拋棄呢類人先
進步到佢要抄都抄唔到嘅田地/就算佢抄咗啲人都明顯分得出邊個先係原版,咁就唔會再放响心上
暫時淨係諗到咁

其實同一個群體內,互相影響好正常,說詞呀打字字眼呀都可能會接近架啦。
btw,你帶到頭畫,正顯示出你比人地有好嘅創作力[/quote]
唔算同一個群體咖
唔熟、平時唔係一齊
只係有add
佢哋有繪友親友、畫畫group嗰啲小圈子
我係孤獨的畫畫撚
不過唔緊要啦,好多謝你哋
講咗出嚟舒服咗好多

唔算同一個群體咖
唔熟、平時唔係一齊
只係有add
我係孤獨的畫畫撚
講咗出嚟舒服咗好多[/quote]
想入佢個谷

想入佢個谷

唔好意思上個post quote到錯晒
暫時我都唔知點先可以入到佢哋嗰啲group
好似全部都識咗一段時間好friend咁

想入佢個谷

見你畫post有時(都幾often?)都提下女仔咁 跟手一串放負…
講到疑似為女死為女亡咁,我仲記得你第一日入post(高登果個)既情況呀
你依家依個女仔係咪同一位女仔? 希望唔係啦 如果唔係你都比人舞左好耐

你依D咪曲線曬命囉,有得曖昧明明係美好既野,之後你話個女仔掛住舊愛,心諗,有得曖昧就好好enjoy埋佢啦屌你,仲諗其他野,遲D搵人 人地未必覆,有排你畫呀。你條友竟然咁都有得呻,將個波交係人地手上,咪顯得你一開始畫畫既理由好on9? 我都唔知應該祝你 "溝得到&唔好畫畫" 定 "畫得好D&無女"
係咪嬲屌

生命中都有好多方面都重要,需要發展既,唔單單只係畫畫,當其他領域更需要你既時候,專心搞好果D先又無妨。同我見你對畫畫都有你自己深入既了解既 都係想進步姐
但我覺得分返開會好D囉,個人opinion就偏向始終都係為自己好D,你好似就係比女仔影響得太大,搞到個人奇奇怪怪咁
你而家睇下你自已,出過咁多負能量貼文黎睇,而你現實生活中思緒有幾多暗涌 有幾影響生活就你自已知啦
咁樣就係你所追求既野啦咩?

咁負能量,加上有時有D痴線言論 咩壓力大食煙一路嘔一路打飛機 咩人都怕啦
group 都驚你入佢啦
更何況係女

巴打 精神D

唔算同一個群體咖
唔熟、平時唔係一齊
只係有add
我係孤獨的畫畫撚
講咗出嚟舒服咗好多

想入佢個谷[/quote]
其實之前高登一直有個畫畫group
想入可以用line pm:CARL9646
不過個度都幾冷清
AlphaE巴竟然咁認真咁回應森無無巴打
好似感情台
咁我又加把口講幾句
其實我覺得畫畫係好開心嘅事
希望森無無巴打日後都可以開心先畫吓畫
而唔係唔開心先畫啦

想入佢個谷

見你畫post有時(都幾often?)都提下女仔咁 跟手一串放負…
講到疑似為女死為女亡咁,我仲記得你第一日入post(高登果個)既情況呀
你依家依個女仔係咪同一位女仔? 希望唔係啦 如果唔係你都比人舞左好耐

你依D咪曲線曬命囉,有得曖昧明明係美好既野,之後你話個女仔掛住舊愛,心諗,有得曖昧就好好enjoy埋佢啦屌你,仲諗其他野,遲D搵人 人地未必覆,有排你畫呀。你條友竟然咁都有得呻,將個波交係人地手上,咪顯得你一開始畫畫既理由好on9? 我都唔知應該祝你 "溝得到&唔好畫畫" 定 "畫得好D&無女"
係咪嬲屌

生命中都有好多方面都重要,需要發展既,唔單單只係畫畫,當其他領域更需要你既時候,專心搞好果D先又無妨。同我見你對畫畫都有你自己深入既了解既 都係想進步姐
但我覺得分返開會好D囉,個人opinion就偏向始終都係為自己好D,你好似就係比女仔影響得太大,搞到個人奇奇怪怪咁
你而家睇下你自已,出過咁多負能量貼文黎睇,而你現實生活中思緒有幾多暗涌 有幾影響生活就你自已知啦
咁樣就係你所追求既野啦咩?

咁負能量,加上有時有D痴線言論 咩壓力大食煙一路嘔一路打飛機 咩人都怕啦
group 都驚你入佢啦
更何況係女

巴打 精神D

係既

臨摹進度圖
畫到好崩潰 未試過咁討厭畫畫 要畫啲自己冇興趣既野真係好辛苦

利申:讀緊書要交功課 我愛畫畫畫畫愛我
畫到好崩潰 未試過咁討厭畫畫 要畫啲自己冇興趣既野真係好辛苦

讀art/design?
除咗貼圖可唔可以傾畫畫嘅話題

你想傾咩?

其實係想放少少負
唔知有無巴絲都係鍾意畫原創

最近我覺得有啲 嘅係有時我有兩三個唔算同我熟嘅畫嘢朋友畫啲嘢成日受我影響
例如畫眼、畫頭髮、面型、側面嘅方式會模仿到同我嘅畫風好似
甚至佢哋有時新創嗰啲原創角色個髮型都學到同我畫開嗰個原創角色好似
明明佢哋畫咗好耐嘅風格唔係咁
係最近我開始有响FB ig post圖不久佢哋先轉咗好似我嗰種畫法
佢哋仲要寫埋啲咩介紹人設話係佢嘅新創孩子...但佢哋嘅原創角真係有啲似我畫嗰嘅人物造型
除此之外 佢哋畫人物啲衫嘅風格同配件都變得同我好近似
例如佢哋明明原本畫親都係畫好似黑執事嗰啲衫嘅風格
但最近都好似見我畫中國風,繩結同雙髻女角 佢哋又跟住開始畫呢類服飾同造型

雖然我同佢哋都唔係咩勁人/高手/大大
當然我知我畫嘅嘢都唔算好創新,又唔係話勁
佢哋又唔係臨摹,就算模仿我我都唔會有乜實際損失
但唔知點解我會好介意
因為佢哋唔聲唔聲就學到同我好似
好希望佢哋唔好再咁做
不過無辦法同佢哋攤牌咁講

所以都係唯有當無事,繼續努力自己嘅修行
希望有一日強大到唔係人哋想抄/跟就跟得到
可能要強大到就算俾人跟風,佢學到個外形畫得似都學唔到成個神韻/半成功力先可以唔再介意
希望有咁嘅一日,繼續努力先

拎番張舊圖出黎
見到上面有人話抄畫唔開心 其實你啲fd會跟你都係正常 畫畫都係由臨摹開始唔洗睇咁重 我都試過有因為咁唔開心 但其實大家開開心心交流仲好 唔洗介懷
算唔算自爆

讀art/design?

畫咩

見到上面有人話抄畫唔開心 其實你啲fd會跟你都係正常 畫畫都係由臨摹開始唔洗睇咁重 我都試過有因為咁唔開心 但其實大家開開心心交流仲好 唔洗介懷

最慘係唔熟嘅人,只係認識但平時無乜交流
但佢抄咗,不過又唔算係臨摹或描圖嗰種

其實都無辦法完全唔介意
唯有努力進步同埋另外識啲真係會交流嘅同好
算唔算自爆

有閪一定要add
全職痴漢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞