[先睇完懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (12)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
好多台灣款都係高脇邊位,唔知點揀
有得揀就唔好揀,著正常bra
我已經好耐無著過矯形bra,真係著到個胸好肉酸,d肉會指向下
不過唔排除有d個胸生得比較低既sis係岩著呢d bra但都真係個胸要好低先得
淘寶同68有試。68有啲兩扣,唔係push up係舒服但無咩安全感,淘寶就cutting 都怪怪。

有少少唔明樓上依張圖
如果擺返啲箭嘴落去其實唔係一樣咩,個分別只係右手邊嗰兩個model 大波啲?

同埋即使個bra係satami,都唔代表係矯型bra加嘛
無安全感係覺得鬆/包得少/易走位?
左上個上半胸係一條線咁斜落, 件bra罩住胸
右上個上半胸係圓圓地有弧度, 個胸撐起件bra杯口
我覺得一啲啲款,有啲都係薄著得ok ge
但包肉個啲就多數厚
並唔係講緊個胸大細,係個胸既走向,satami個個,上胸塌曬落去,沉曬底托唔起
btw可能你唔知啦,satami係功能內衣起家,簡稱矯型bra,佢全部都係高脇款黎
唔係針對佢個品牌,其他高脇款都係咁樣,只係咁岩我拎正佢呢張圖
下面kellylove都係咁架,夠曬大波啦掛?d肉都係向下
包得少,少布
會唔會半杯嗰啲做到向前向上突?
見過有瘦底妹著1扣bra 前面都好靚有肉感
呢樣要時間適應
或者試下wacoal, Victoria’s Secret?
半杯上托力勁d,但雞心高d,集中能力會差d
有冇絲打買過her own words 好似偏細唯有希望著耐啲會鬆啲
著耐咗嗰種鬆係背帶鬆泡泡咋, cup唔啱應該幫唔到你再唔係就無晒彈性, 托唔起胸嗰種鬆

模杯杯口無夾棉杯咁開, cup唔啱無得夾硬撐開佢卡碼好易壓胸

her own words係藍店, 下次不妨先考慮下其他牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞