[先睇完懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (12)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
但如果唔會 咁啲人都唔駛戴bra 啦
你話出左成日街俾佢抖下咪ok
好似呢排唔駛出街咁 你24/7都唔戴咁咪有機會墜囉
我覺得都係講平衡
咁又好似陰謀論左啲
事實就係都好多絲打戴番岩bra 後個胸型係會靚左
咁都證明佢某程度上係有效
如果唔係貼乳貼或者直接放飛都得啦
班sales講野有幾多成真假呢, 我唔評論

但有幾樣唔太同意
1. 著唔著bra都會墮
呢樣係必然同不可逆, 一直講緊可以減慢/針對假性下垂補救, 樓上有絲打講過包括戴啱bra在內嘅多個方法

2. 係有相關研究
有一個法國2019年嘅研究, 結果講戴bra會比唔戴更易下垂。我無細睇個研究有無考慮埋研究對象日常生活運動習慣, 戴啱/戴錯bra呢啲因素。

不過我係台灣癌症防治網搵到呢段野
胸罩的功能在於支持和托扶乳房,減緩乳房組織的鬆弛下垂,同時也可以避免走動時乳頭被衣服摩擦損傷,促使乳房各方面均衡受力,有利於血液循環通暢。

3. 一直有人鼓吹唔戴bra

4. 拉到行業式微太牽強
胸圍並唔係為下垂問題製造出黎
時至今日, 胸圍仍然滿足緊多種需要
個研究嘅年份打錯
係1997開始, 持續15年
大概係2012/13發表

補充資料
https://skepticalinquirer.org/exclusive/dont-burn-your-bra-for-science-just-yet/
有冇人試過tracybrabra?
唔信邪咪放飛下唔墮都包你變柒胸
放飛前記得影相,放飛1個月後影多張,一拼埋就知咩事,胸輪廓模糊曬,上胸啲肉墮左落底,無咩好拗
再唔係望下啲猩猩個胸,唔著小背心的哺乳媽媽,年紀唔後生啲嘅非洲土著(唔著衫個啲部族)?個胸全部都唔靚
仲有好多鬼婆個胸都係唔靚,佢地都係好鐘意放飛的一群
你仲後生就緊係有本錢放肆,依啲野要長期催殘佢先見到分別,但去到個時,你就唔好後悔當初點解唔保養
有無人買過dorosiwa?見啲款幾靚又有65圍
佢聲稱搵啲a cup model示範 個個著完都好勁咁 有啲心動想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞