點解breaking bad咁正都唔紅

195 回覆
18 Like 132 Dislike
唔紅?好多人睇嘅神劇黎喎? 宜家嘅 Better Call Saul 都係佢嘅外傳。
你哋咁樣劇透法都唔俾少少warning, 未睇又打算睇嘅點算好?
我一向主要睇美劇,少數韓劇,更少大陸劇,零本地劇。

近年兩套神劇係:

Breaking Bad
琅琊榜
琅琊榜
介紹你可以睇how to get away with murder
節奏更快,剪接編劇更好,更有懸念
就快season break完出終極大結局
How to get away with murder 第一季好正,可惜每況愈下。
反映喺觀眾人數上。

你都痴線
呢個標題都好明顯啦
咁你入黎想睇到啲咩
入黎睇人回「咁紅都話唔紅」回足幾頁?
入黎實有劇情討論架啦

又唔係標題劇透
出左咁多年都唔講得

等你唔記得左啲劇透再睇啦 係好睇既

利申 好憎標題劇透 好憎迫人粉字撚
睇埋better call Saul

個人頭三神劇
The leftovers/Chernobyl/breaking bad
果陣個世界無咁快
十幾集既劇唔算長
係而家十集內既劇太多
節奏隨時代加快左
所以而家要用兩季去feel同build up walter既心路歷程係會悶
但只要捱得過早餐考驗就可以歡迎進入神劇既境地
無記錯頭兩三集的確幾悶
好多鋪排
但之後咁多集都無悶場
笑撚到噴
Chernobyl 係好,但可惜過份追求戲劇性,好多情節同事實不符。例如主角根本冇喺法庭作供。
垃圾支劇死撚開啦
自問都係坐唔住既人 悶少少就轉劇
BB 第一季第一集起已經集集精彩停唔到
係幹探老婆鍾意買野 同埋主角老婆係會計天才有關劇情廢左少少
尤其 片頭下下又有FEEL 又有神秘感 令人好想追
我都係
睇到好嬲 2條友搞成咁真係自己攞黎
電影版個jessie醒好多
但就係因為佢哋咁on9先可以順利推到佢個性格轉變
套嘢寫得好係佢無拖
佢如果拖可以慢慢玩下旁枝講下賣毒講下有人爭地盤拖到排10季都得
佢上神枱係在於佢去到炸雞所有嘢就好簡潔唔同你講廢話係咁去
打 "犯罪" 案嘅律師 vs 一個自己"犯罪" 嘅律師。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞