點解breaking bad咁正都唔紅

195 回覆
18 Like 132 Dislike
其實頭第三季都節奏慢悶悶地,係間唔中會有啲wtf既moment令你繼續追
但第四季開始變到好intense ,亦會見到頭三季舖排既作用
第四/五季後半都係好撚癲 鬥智既顛峰
悶到仆街 主角又唔靚仔 恰住睇咗一集果斷棄劇
吾起底認唔到手足
佢個仔本身都有腦癱, 係冇劇裡面咁嚴重咁解
紅到痴晒線喎⋯⋯邊忽唔紅?
其實我係好x憎呢d女人,我諗個編劇同導演係想將一類女人的性格來營造觀眾對男主角的同情!
其實班女人可以咁黑人憎係演員演得好成功
亦對walter個角色好重要
仲好記得walter 發現D救命錢比老婆送咗出去果幕
又有討論BB既post LM
你就開頭悶 第一集已經正
Btw i fucked ted
咁都話唔紅ching要乜標準先叫紅
Better Call Saul好似都係Sony Studio出錢拍 之不過係AMC買權版再放由Sony賣第二優先權/網絡版權俾Netflix...? (未fact checked)

我只係知BCS之所以隔咗一年先開到新一季係因為Sony Studio同AMC傾唔埋張合約仲要上court做庭審
Breaking Bad都係Sony Studio出資再AMC買版權 但當時可能係AMC買曬所有版權有完全控制權 我睇source話當時Vince Gilligan想第五季埋單係直接同AMC傾咗先 但唔肯定Sony Studio係咩position

AMC全權全資擁有嘅劇反而係The Walking Dead 死唔斷氣好大程度都係因為AMC授意
當時TWD拍完第一季 AMC反而減咗第二季budget再炒埋Frank Darabont (因為AMC有曬全權做乜都得)
我記得YourMovieSuck.org有講到TWD當時製作情況

但BCS係咪真係Netflix俾錢呢 我就唔知了
過左氣好耐

原來Viu套教束有個角色叫白維德,仲要教化學
睇左第一季
屌你搞左咁耐先賣左第一包
之後第二季睇左幾集冇睇落去
breaking bad都唔紅???
比所有睇左S1頭幾集棄左既朋友:
我一開頭都係咁,睇左幾集仲要每集都分開幾次睇忍唔住棄左 (本身完全唔睇美劇)
然後隔左半年悶得滯拎番出黎繼續睇,夾硬睇晒S1
然後S2開始,我用左三個禮拜一次過煲撚晒!!!(唔好屌我慢,我都要番工同社交,總之唔係番工同出街既時間都係睇緊)
然後即刻接落bcs!仲要上網睇解說成套再煲多次!再煲埋訪問!
頭二季開始真係好撚精彩 唔睇一撚定後悔
咩bcs
better call saul
傾唔埋果件事我都有睇過
真係頂唔順,節奏悶,集集食早餐,老婆發神經,弱智兒子
第一季有無睇完都唔記得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞