Lego 討論區(12) 光復香港 時代革命

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
想知道有冇各位師兄有乜嘢模擬器可以推薦等我可以自己知道要買乜嘢件, 目前我打算去bricklinks 自己睇吓

好想再試下自己可以係屋企個浴缸放下船
其實有冇一個Lego whatsapp group
咪變問價group 囉
https://youtu.be/_O6Tbh4nnAM

呢到有float test
有 當年我砌10251就試過一大包零件漏咗
因為我係一開就全部件開哂撈埋黎砌既人
當時砌砌下發覺唔對路有啲零件搵極都無
結果我用咗成晚將所有件分類數返先發覺唔見咗廿零款零件
好彩個盒同啲袋未掉即刻拎返出黎睇
我嗰時係少咗一包2號 但多咗包唔記得幾號
於是我上官網要求補件再同customer service嗰邊聯絡交資料
佢地就寄返哂啲件比我

玩咁多年第一次漏件就漏咁多
當時砌到三分一砌唔到落去極灰
sosad....其實keep住呢個lost parts department 好高成本

全世界lost part都係丹麥個office到處理同寄
你唔補返件俾人, 損失仲高
實炒到飛天
其實啲膠成本低到你唔信
鬼佬lego channel都成日講
佢值錢在人仔同sell砌法
brick既qc高,唔會砌唔埋/易爛
貴就係版權個度

連日本整玩具咁勁都超越唔到佢
nanoblock得啖笑
有冇人會買42115
等炒價回落後先買
鍾意工程車多D
等緊42114
同意,目標2千頭
請問呢套出自...?
漫畫hulkbuster
剛剛先追番所有iron man , 抖到未抖又出

而家追緊war machine 人仔
暫時差愛國者 rescue 同sdcc無
好彩無入新岀嗰隻住 遲下兩set都係一樣應該20蚊隻都有
暑假set 啲im 應該重覆左 , sdcc 個隻im 己經係上左神台, untouchable
Silver Centurion 都有咁勁
肯比錢就有bid到280入手都ok既 平過市價少少
之前Ebay 200hkd左右入手,認真搵應該唔會太貴
嗰排隔日去現時點尋寶
因為年頭定上年年尾美國game stop 免費派隻mk33 同埋隻愛國者 , 所以好多人放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞