古巨基討論區(20) 恭喜基哥做爸爸同繼續等 《VICTORIA II》

1001 回覆
14 Like 14 Dislike
古爸爸不如學軒仔將Victoria II 當surprise album出
錄兒歌版好過啦
唔好啦,佢一定拎把扮可愛聲嚟唱
18年busking唱過卡通片歌medley, 唔知佢有冇錄起
就係講嗰個
個主題講香港點出
有冇師兄知道啲舊碟咩價位到?

有幾隻特別想收
終於申請到account,搵到個地方同大家傾計
自從基迷小聚汁左都無地方討論基仔
C兄想搵邊隻
我近兩三年儲齊七八成既碟,都大約知
以前返學無錢買有好幾隻直情二手都唔見有錢都買唔到
All the best 去到維多利亞1嘅廣東碟
金牌後期都應該可以搵到全新碟 有時行cd warehouse都仲見到
再舊啲我都係喺信和搵二手 舊碟冇乜嘢跟淨CD多數都好平 30蚊有找 不過要撞手神
歡迎
個壇執咗直程冇咗地方聚腳 去到joel係高登開post先有返個竇口
基仔好似老咗好多
金牌開始既碟
全新既話除左遊戲基/勁歌金曲(新曲+精選)/情歌王(精選)/human
Dear Leslie直情絕版二手有都唔平

其他大部份Cd鋪都有全新
C兄可以試下去幾間cd warehouse/信和一樓/佐敦
二手就大部份Carousell都搵到

Guitar fever-呢隻神碟睇你想買咩版本
普通Cd/24k cd/hqcd版易搵
黑膠(4個封面)同Hi-res高清原母帶版就最難搵,十級難度
Cd+dvd版間唔中見cdwarehouse有
反而普通版我都搵左段時間先搵到,同埋我鍾意普通版包裝多d
無記錯joel同蜜糖熊果時經常post基仔新聞同消息
https://hk.appledaily.com/entertainment/20020307/OAP26G7JECLLGM6Z6GYL3OBGA4/

當年我都專登買咗一件嚟著, 不過而家件衫唔知去咗邊lu
https://mypaper.m.pchome.com.tw/yangyi92/post/1262007398

當年有個網 咩 leoku818.com 好齊佢d新聞, 而家無咗了
屌 冇睇年份 以為佢準備出門口
Music plus係英皇其中一個label
無咩事應該都唔會轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞