古巨基討論區(20) 恭喜基哥做爸爸同繼續等 《VICTORIA II》

1001 回覆
14 Like 14 Dislike
殉情記 幸運鈴聲 獨行俠
應該有生之年都唔會聽到live
題外話 個人幾鐘意new pattern 無奈咸魚時代既歌佢好似當佢地唔存在過咁
有無人有聽佢 EEI最後一隻國語碟 戀戀情深??

即係 結束我們抱著哭嗰隻
2018年12月11日 - 古巨基推出專輯《維多利亞 Victoria One》,收錄了《亂世情侶》、《子華說》等共5首作品

咁就2年
然後隻2繼續走緊數
有 我係聽左國語版先
仲有首 其實我們一樣自私 但好少人識
又諗起隻Queens隻碟
蜜蜂都幾好聽 (呢隻係 new pattern廣東版改)

仲有首 領悟, 之後改成 all the best 與世無爭
蜜蜂 呢首超級冷門
兩首黎講都係廣東話版好聽d
https://youtu.be/hSuy81p6naM
年頭出歌,年尾先有mv
上星期講起華納唱片
我懷疑佢哋已經無印象自己有當年古巨基+梁詠琪d歌嘅版權

youtube嗰個 天碟 channel, 基仔嘅歌只有金牌嗰堆, EEI嗰d完全係無
英皇對容小姐真係好好
演唱會出5DVD, 其中2隻仲要係嘉賓 collections

基哥....
又唔係咁講既
一來親生女
二來容個show幫蛋記搵多好多錢喎
可能係因為套戲延遲到年尾先上
原來18/12大陸上畫,古sir幾時復出?
殉情記 幸運鈴聲 獨行俠 呢三首真係好正
古巨基:

一首歌,錄音時如果腦𥚃想著某個人去唱,唱出的聲音一定是切膚的感情。

一首歌,作詞時如果懷抱𥚃就睡著那個你想對他傾訴心情的人,寫出的歌詞一定是撫心的句語。

那時,我剛為人父,每天照顧初生的Kuson,同時也寫了這首《有一種愛》的歌詞。

「不能忘記,你熟睡時的呼吸」
「你是我 一輩子 最牽掛的心」
「在我的生命裡 你就是 我的生命」

這次為《緊急救援》片尾曲負責歌曲監製、作詞及演唱,讓我也可以記下作為父親想對兒子訴說的心情。

願天下的兒女都明瞭父母牽掛的心,多陪多見多打電話給父母。

2018年12月16日 - 古巨基與方皓玟於會展舉行 《太空艙裡的時間囊音樂會》
幸運鈴聲個 mv有 yoyo
正撚到
Kuson幾時生日
終於上水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞