激光矯視 lasik vs smile

419 回覆
13 Like 7 Dislike
兩隻都係500度,散光100 左右
近野睇唔到dr. 話可能年紀大有老花,之前冇咁明顯可能因為有近視中和左
做咗smile ,好感動朝早醒可以睇個鐘睇得好清楚。
做完第二日就已經正常視力。但有一個缺點,太大煙嘅地方對眼會頂唔住係咁流眼水同好辛苦。韓燒BBQ拜神d香都唔得
點都抖幾日啦最好
好苦惱去養和定係清晰到做smile有冇過來人幫到手俾啲意見我怕養和會特別貴 但上網睇又發現原來好似唔係
我自己覺得清晰有D求其同埋好似想sell你做ICL咁
養和平啲
口碑好啲
但就sell你做lasik多
上過講座 不過唔覺佢好想sell icl
但去做記得聽講座先 平啲
我跳傘唔洗驚護目鏡近地果陣起霧可以直接拉低佢感覺好好
做完之後好番係咪唔捽得眼
有塊鏡係表面一意外整爛就仆街
半年前做smile
其實smile同Lasik side effect 唔同
smile 就半切割 lasik 係全切割
半切割就換言之 有一半眼神經線 淚妓冇受影響
所以有好多人話smile 會冇咁易dry eye
至於你睇野朦 係所有眼膜改動都會有呢個情況
因為個厚度唔同令到reflection angle唔同 所以你會感受到D光好似好散
初頭話唔關因為你仲有手術前嘅視力紀憶 不過過多幾個月就習慣
最後 smile係有一少部份係要睇醫生手勢 Lasik就全機做 所以點點解準D
本身個眼球突突地
唔知係咪因為近視引起
做完激視會唔會有啲改善
咁你做完有無後悔揀smile?
唔會
我自己覺smile 好好多
因為快好同舒服啲?
後遺症低啲
免得影響眼球神經線
不過講真
其實睇你周膜厚度同幾深視力
醫生會講邊隻岩啲
有無人呢到散光比較深 左400 右 350 20歲過左半年 有無過來人做過激光
夜晚個問題維持幾耐先冇?
依家冇哂散光?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞