激光矯視 lasik vs smile

419 回覆
13 Like 7 Dislike
留名先
養和 我無指定醫生
檢查990+手術費25150
眼藥水包第一次配個啲
用哂就自己比錢配 個啲幾十幾十 唔貴
心郁郁佐好耐 都未的起心肝去做
想知有無人 150度左右近視 同100內散光都會去做
同埋有無人會淨做單眼?
係咪做smile 近視同散光都可以減少?
我同男朋友上年頭做
一個smile 一個lasik
做到smile 做smile 做唔到先做lasik
一星期前做完清晰 學生即日做 $25000
做完手術第二日已經好返大概7 8成 可以返工
宜家啱啱過左一星期 醫生話康復良好 視力都好好
不過宜家睇野係仲有一層霧咁
ICL 如無意外係咪都係一世有效?
有冇話n年後要換過塊lens嗰啲?
做左應該有8年 做完個時0度
依家都係大約50度內
仲記得做完個日已經用電腦打機,好彩無後遺症
有冇巴打散光嚴重到睇到重影而做左矯視?
點為之睇到重影? 我都4百度散光啵 你幾多度
好似呢張圖咁,但又未去到咁嚴重住
我3百度散光,之前連續用左幾日電腦後,一除低眼鏡就睇到有重影,想知矯視改唔改善到呢個問題
哇我4百度都無你呢個問題 你其他啲散光朋友有冇相同情況? 我睇野只係好矇
問過其他人散光深過我都冇呢個問題,所以都唔知關唔關散光事
好似係你肌肉神經出問題 我查過一吓
多謝你先,我都懷疑過係d神經問題,因為隻眼變得易累同埋累d重影就嚴重左,去過理大驗眼驗過又話冇問題,諗緊係咪要再搵醫生睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞