激光矯視 lasik vs smile

419 回覆
13 Like 7 Dislike
想做lasik,上網搵到間叫「諾貝爾」嘅centre,有冇人做過有d 咩comment?🤔🤔
見佢2人同行$14000,平得有d 誇張,想知會唔會有咩問題😨😨
巴打術後感覺如何?
做左smile一星期
暫時左眼仲有50度散光 右眼25度遠視
醫生話正常慢慢會好
心諗唔知係咪關最近幾個月打手機game多
搞到做得唔足

另外霧氣過左一星期就少左好多
之前清晰話我做唔到 之後我去咗希瑪睇 過多幾日就做
覆診完話係正常
上年年中做左smile 400近200散咁上下
本身個人隻眼非常乾 以前帶普通眼鏡都會因為乾而要滴眼藥水 con更加係辛苦到痴線
我覺得復原速度同個人本身既濕潤度好大關係 越濕好得越快
我做完頭三四個月keep住滴佢開已人工淚 每朝搭地鐵都眼濛濛 d f個個都話做完就冇事開頭嚇到我好驚 後尾都唔記得第幾個月起就冇濛
不過有隻眼去check都仲有d50散光咁上下
lasik, 本身800度,做咗8,9年。
散光喺做完開始keep住有?
Smile
早做早著數
有無人淺近視都做左
想知效果
印象中係做完都唔係超清
用後感如何
好,好,好方便,睇野清楚到好多人都唔信你離遠真係睇到啲細字。
我有少少眼乾,但舒服過戴con嗰段日子。我覺得受感染機會細過帶con,長遠亦平過戴con。但到老唔知會點。
#養和做
#有分期付款
你嗰陣點解選擇lasik ?
8,9年都無負面影響或反彈,都算唔錯啦
想做
900度
有無巴打心思思想做, 又好驚到時做嗰陣醫生要係隻眼度了了下
嗰陣好似唔覺有smile
做左smile半年
睇野重好清
聽日再去最後一次覆診
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞