激光矯視 lasik vs smile

419 回覆
13 Like 7 Dislike
你幾多歲? 如果smile/lasik改善到嘅話梗係做啦 最緊要改善到視力問題
24歲, 暫時戴眼鏡都仲可以解決到重影,唔算太嚴重都唔想做手術
btw 你可唔可以俾關於肌肉神經既資料我睇睇 thx
其實神經問題果啲資料我係係google search key words打 「散光 重影」 我自己本身唔識㗎 你按自己情況search啦 畢竟我唔清楚你情況
好,唔該曬
師兄我好難先搵到個散光過200度嘅人 想問下你會做smile定lasik 啲人叫你做邊個
我諗住搵左眼科醫生檢查左係神經定散光問題先, 其實都仲1516緊做唔做矯視, 如果要做可能做ICL
你指我做眼科檢查定ICL檢查?眼科諗住去公立醫院到睇
點解要做icl? 上面2項唔好咩?
因為唔肯定smile同lasik解決同重影問題,做ICL有咩事都可以復原返,唔使永久咁改變角膜
原來係咁 但係聽講icl好貴 如果做得嘅一定揀平少少嘅smile/lasik 祝你醫好個病啦
未諗好去邊到檢查住,因為諗住睇左醫生先,都要排一段時間
但有陣隻眼好累既時候戴左眼鏡都有重影,所以自己分辨唔到係咩問題
近視唔深,都係300度
原來唔洗排,睇左醫生驗到有d問題,要再做進一步既檢查
你之後有咩情況請問可唔可以更新下? 我都想知下
可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞