激光矯視 lasik vs smile

419 回覆
13 Like 7 Dislike
半日清左一半
第日清左7-8成

利伸 星期六做完
竟然係用隻黎形容,而唔係對

唔通係殘障人士
我覺得沖廁果陣見到自己d屎最震撼
邊有人做ICL架,可逆轉根本就唔吸引。
LASIK and LASEK are forms of corrective refractive eye surgeries, and both reshape corneas permanently
同問
留名
咁我平時會打拳同踢波嘅話係唔係都應該做LASEK定係做ICL or 其他?
女友做咗, 1,2都有
唔係唔識 但冇錢姐
我想問大家覺得邊間好?
我見到間叫亮視美矯視中心
有得分期 仲有終身增進手術 價錢又較平
但好似唔出名 有冇人做過 可否分享下?
btw 係咪揀 有埋增進手術的會好d?

想今年年尾或下年去做 但未諗好
喺度聽人鳩噏不如搵啲study/paper睇下。
係呀,細部唔啱A4 比例根本睇唔到
ICL本身都係手術, 可逆轉係講個度數
其實做完個手術可唔可以再近視多次
LASEK
我上月做完 但唔係因為要打波
係因為1000度+角膜薄
你仲有無散光
之前問過醫生 Lasek無咁準 如果度數深可能大偏差 做完護理要好小心 要戴矯正隱形眼鏡一個禮拜
你而家係咪完全0度
我本身就好淺散光100都冇
我覆左3次診 每次都有驗眼
但佢無講我而家幾度
我覺得清過我以前戴con
LASEK係幾痛下 不過唔係做個陣痛
係做完第3日開始痛會痛足2日
我個2日都要靠訓教+聽電視機聲
好彩個陣請足一個星期假
因為做完頭幾日仲係濛濛地有一兩百度近視咁
但係術後第5日就開始睇野好清
我2月10號做 So far而家好滿意
眼藥水真係勤力啲滴就會好好
我以前戴con對眼好易乾會多紅筋
而家keep住一日滴幾次人工淚液
對眼紅筋冇哂 變返白色既眼珠!
覆診醫生都睇得出我對眼夠保濕
我都諗過做lasek 但係香港好似無咩地方做 又驚少人做醫生唔熟手 你係邊度做ga
傳統話要用酒精浸角膜反起佢 成個手術要幾耐
好少人做lasek無咩資料 求教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞